Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit tegyek, hogy jobban...

Mit tegyek, hogy jobban menjen az angol?

Figyelt kérdés

Sziasztok. 12.es végzős fiú vagyok. Angolt tanulok már jó rég óta, az is lesz az érettségi nyelv, ha eljutok odáig. sosem volt az erősségem tavaly év vége felé is volt, hogy 1,7re álltam, de év végére 2,3 lett belőle.

viszont idén nagyon nem megy. A szóbelire készülés van rengeteg beszélős témával, és hiába ülök mellette órákat egyszerűen nem tudom megjegyezni. Amikor meg kihívnak felelni még azt is elfelejtem amit addig tudtam.

A másik a szavak tanulása. Most hétvégén is több órát ültem felette és megint egyest írtam :@ Ami a legjobban idegesít, hogy más tárgyból só szerint egy percet sem tanulok, csak az órai és mégis 3-4es dolgozatokat írok. Angolból meg egyszerűen nem megy.

Persze a tanár csak hajtogatja, mikor akarsz nekiállni tanulni, miért nem tanulsz stbstb. Én meg már lassan elbőgném magam, hogy egyszerűen nem értik meg, hogy nem tudom felfogni, megtanulni. Anya kérdezte a tanárt menjek-e magántanárhoz erre az volt a válasza nincs semmi baj a fejemmel csak nem tanulok. Most kezdjem el két nőnek is magyarázni, hogy tanulok de egyszerűen nem megy?... Bocsánat minden nő nemű személytől nem általánosítás volt, de az angol tanárom nehéz eset... Anya meg a másik... Bár ő már kezdi megérteni mit beszélek és nem csak a magáét fújja.

2013. nov. 19. 17:36
 1/7 anonim válasza:

Szia!

Angol dalszovegeket ajanlom figyelmedbe, azokat probald megerteni, leforditani. A feliratos filmek is rengeteget tudnak segiteni (angol szoveg, magyar felirattal). Angol nyelven irt honlapok, angol jatekok (a kockak sokat tanulnak onnan). Esetleg, ha valami erdekel, akkor googlen angolul keress ra, es igyekezz ertelmezni. Menni fog, szurkolok!:)

2013. nov. 19. 17:58
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Igyekezni fogok remélem segít valamit. Nagyon nem szeretnék megbukni. Persze nem is vagyok nagyravágyó számomra az a lényeg, hogy meglegyen az érettségi mert sose fogom hazsnálni, de a szakmámhoz meg kell, hogy felvegyenek...
2013. nov. 19. 18:03
 3/7 anonim ***** válasza:
Kezdj el angolul beszélgetni, emailezni, chatelni a mostani világban el se kell menj az országba ahol beszélik az adott nyelvet keress rá googlen h hol tudol angol anyanyelvü barátokat szerezni neten és ha ugy érzed h nem vagy kész a beszédre attól ne ijedj meg nagyon kedvesek az angolok szerintem és ne törekedj a tökéletességre az senkinek se meg
2013. nov. 19. 23:26
 4/7 anonim ***** válasza:
Kezdj el angolul beszélgetni, emailezni, chatelni a mostani világban el se kell menj az országba ahol beszélik az adott nyelvet keress rá googlen h hol tudol angol anyanyelvü barátokat szerezni neten és ha ugy érzed h nem vagy kész a beszédre attól ne ijedj meg nagyon kedvesek az angolok szerintem és ne törekedj a tökéletességre az senkinek se megy. Elsöre mond meg neki akit találsz h csak a nagyobb hibáidat javitsa ki és mikor már elértél egy haladó szintet szolhatol h minden hibádat javitsák. és ajánlok 1 könyvet a neve language hack.
2013. nov. 19. 23:30
 5/7 anonim ***** válasza:
Nemtudom mennyire megy az angol, de nekem van 2 linkem is ami nagyon jo, amibol sokat tanulok. Ugyanis en is a nullarol indultam. Most kulfoldon vagyok es angolul beszelek minden nap, ez is nagy segitseg nekem. Ha gondolod elkuldom neked privat uzenetbe a linket.
2013. nov. 20. 15:15
 6/7 anonim ***** válasza:
Ide ird a linket pls mert engem is érdekelne.
2013. nov. 20. 22:16
 7/7 anonim ***** válasza:

Én is hasonlókat ajánlanék:)

Nézz sok angol filmet és olvass(!!!) sokat angolul... Esetleg ha valaki tud angolul(családtag, v. barátok) próbálj meg egy kicsit velük is úgy beszélgetni :))

2013. nov. 21. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!