Nem értem a c'é, é, ci sono, sono-t?
é = E/3.-ben az avere ige (magyarul: van)
ci sono = T/3. személye a c'é-nek
sono = kettős értelmű, io sono (én vagyok), loro sono (ők vannak)
a c'é-t így nem tudom, de remélem sikerült jól válaszolnom.
ha tanulsz angolt akkor ez segít:
c'é = there is
ci sono = there are
Az é és a sono az essere ige ragozott alakjai.
Az é az egyes szám 3. személyű alak,azaz a jelentése van.
A sono az egyes szám 1.,illetve a többes szám 3.személyű alak. 1.számban vagyok a jelentése, többes szám 3.-ban pedig vannak.
A c'é jelentése megfelel a német es gibt szerkezetnek, azaz van,adódik. A ci sono a c'é többes számú alakja.
CI SONO belle ragazze nella (vagy della vagy nem tudom, sosem tudtam, melyik mi pontosan :S) casa. Szép lányok vannak a házban, vagy a házban szép lányok vannak.
C'É una bella ragazza nella casa. Van egy szép lány a házban, a házban van egy szép lány.
Giuseppe É nella casa. Giuseppe a házban van.
Io SONO nella casa. vagy Giuseppe e Andrea SONO nella casa. Én a házban vagyok. Giuseppe és Andrea a házban vannak.
Remélem így már érthetőbb. (de nem túl gagyi feladat ez egy 5ösért??? Én 3as voltam olaszból, és több, mint 4 éve volt utoljára olasz órám, hála a jó égnek!!!:D:D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!