Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miert van az, hogy 9. eve...

Miert van az, hogy 9. eve tanulom a British English-t es megis jobban ertem az American English-t?

Figyelt kérdés
es, ha jol tudom sokan vannak ezzel
2011. okt. 17. 16:19
 1/6 sámliműszerész válasza:
66%
Az amerikai angol sokkal egyszerűbb és nyersebb mint a brit angol. A britek sokkal szabályosabban használják az igeidőket, míg az amerikaiaknak csak az a lényeg hogy érthető legyen a mondókájuk. Sztem nagyjából ennyi.
2011. okt. 17. 16:32
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy (csak) a nyelv bonyolultságán múlik a dolog. Egy nem angol anyanyelvűt van, hogy könnyebb megérteni, mint egy britet, pusztán azért, mert akcentusa van, és jobban (mégha kicsit helytelenül is) artikulál. Az amerikaiak szintén. Egy amerikai híradó, amit nem mondanék azért primitívnek, jóval érthetőbb, mint egy brit.
2011. okt. 17. 16:47
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem soha nem volt ilyen gondom, mindkettőt szeretem, de talán a Britisht jobban. Attól függően, hogy éppen milyen sorozatot nézek, úgy változik az én akcentusom is. :)
2011. okt. 17. 16:48
 4/6 A kérdező kommentje:

Jolinar

Jo neked :)

Igen, azt en is eszre vettem, hogy ugymond primitivebben beszelnek es, hogy mult idot neha egyszeruen elintezik egy I've-al.

Meg szerintem kozre jatszik az, hogy zenesz vagyok, rengeteget hallgatok zenet es 90%-a amcsi eloado. No meg a San Andreas amin rengeteget jatszottam:D

Koszi mindenkinek, aki valaszolt;)

2011. okt. 17. 17:08
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát, elég fura, hogy mindenki simán eldönti, mennyire primitíven beszélnek az amcsik, ugyanis ez az adott ember igényességétől függ, NEM attól, hogy amerikai vagy angliai angolt beszél, mintkettővel lehet választékosan, művelten beszélni, és mindkettővel (a brittel is, nem kicsit) le lehet menni jóó alacsonyra. A nyelvtan szinte teljesen ugyanaz, tehát ha te 9 éve tanulod, akkor k.b. ugyanaz, mintha amerikai akcentussal beszélő tanár tanította volna(eltekintve néhány kisebb kivételtől). A fő különbség a kiejtés.
2011. okt. 17. 20:31
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
A hangképzés helye a kulcs. Az amerikaiak hangképzése közelebb áll a magyar fülhöz - ennyi. (+ a már említett dolgok... akarva-akaratlanul többet van kitéve az ember az amerikai angolnak:-D)
2011. okt. 18. 07:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!