Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Meg lehet tanulni társalgási...

Meg lehet tanulni társalgási szinten angolul otthon önszorgalomból?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok már 4 éve tanulom az angolt a suliban heti 2 órában.De sajnos nem sok sikerrel,a tanár egyszerűen szörnyű ezért határoztam el magamat,hogy önszorgalomból megtanulok angolul.Tudnátok módszereket javasolni?.És,hogy kb mennyi idő lenne megtanulni.Napi 1.5 órám lenne rá kb.

2013. nov. 9. 16:27
 1/5 anonim ***** válasza:
persze :) az angol társalgási szinten nem annyira nehéz
2013. nov. 9. 17:50
 2/5 A kérdező kommentje:
értem,esetleg tudnál módszereket javasolni?
2013. nov. 9. 18:40
 3/5 OfCourseIStillLoveYa válasza:

Murphy: Essential Grammar in Use (a torrentet bizonyára megtalálod). Ez egy önálló tanulásra is alkalmas tankönyv, a második kötettel elér egy intermediate szintig.

Továbbá filmek angolul, angol felirattal, dalszövegek, akármi, ami angolul van, érdeke és motivál a megértése.

Érdemes látogatni ingyenes angol társalgási klubokat, némelyik tanár által is felügyelt.

Nem valószínű, hogy pusztán ezekből egy működő nyelvismeretet összekaparsz, de arra mindenképpen jó, hogy önállóan is sokat hozzáadj a tudásodhoz.

2013. nov. 13. 22:04
 4/5 anonim ***** válasza:

Menj ki az utcára és fogjál turistákat magadnak. Komolyan. Kényszerítsd magad olyan helyzetekbe, amikor külföldiekkel muszáj szót értened angolul.

A lehető leghatékonyabb és legkézenfekvőbb módszer erre, ha mindenhol nyitva tartod a szemed és nem csak direkt kihasználsz minden alkalmat, de magad is teremted az alkalmakat.

A turisták (Budapest utcáin szinte egész évben hemzsegnek legalábbis) nyilvánvalóan nyitottabbak az átlagnál az ismerkedésre és az újra, hálásak minden segítségért egy számukra idegen országban, és természetesen kifejezetten kommunikálni akarnak, vagyis csak az érdekli őket, amit tudsz.

(Ellentétben azzal, amitől egy iskolai helyzetben esetleg -- akár tudattalanul is -- félnél, hogy a tanár szívatásból direkt arra megy rá, mit nem tudsz.)

Csak lépj oda valakihez, aki kissé bizonytalanul betűzgeti az utcatáblákat vagy próbálja a várostérképet értelmezni, és kérdezz rá:

Can I help you?

A többi egyszerűen már adja magát.

Nekem ez vált be....

2013. nov. 13. 23:07
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat.
2013. nov. 14. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!