Angol érettségire készülés. Hogyan?
Májusban fogok érettségizni angolból. Eddig azt hittem, stabil a tudásom de idén mikor új tanárt kaptam, jött a felismerés hogy az egész elmúlt három évem egyenlő a nullával, és mintha egy pálcikára akarnám rátenni azt a "követ", amit a mostani tanár elvár. Van nyelvérzékem (nehezen szólalok meg viszont idegen nyelven!), de külön tanárra nincs pénzem, és heti három angol óra kevés a felkészüléshez úgy érzem.
Tudtok olyan jó oldalakat, melyeken témák/témakörök szerint vannak csoportosítva a szavak, illetve rengeteg nyelvtani szabályt találok? Én kerestem, de egy olyat se találtam, ami megfelelt volna.
Az alap, hogy az eddigi érettségilapokat megcsinálom, de ez kevés a készüléshez, úgy érzem.
Köszönöm a segítséget!
Szia!!
Szerintem az egyik legolcsóbb és legkényelmesebb tanulás- ami nekem is sokat segített-, ha rátöltesz különböző meséket, beszédeket, interjúkat a telefonodra. Ezeket minden nap hallgasd meg többször!! ( buszon, lefekvés előtt, tévé helyett- saját tapasztalatból mondom, hogy pár hét után hihetetlen sokat fejlődött a hallás utáni értésem).
Kezdj el olvasni!! Ajánlom a dailymailt, különböző angol oldalakat, újságokat, könyveket.
Továbbá ajánlom az 5perc angol című újságot ( 1000ft), de elég egyet venned mert brutálisan jó anyagok, cikkek, szószedetek vannak benne! És honlapja is van, ahol magnó, phrasel verbs, kifejezések, feladatok vannak. Van facebookja is, ahol lehet jelentkezni egy olyan "programra", ami minden nap küld neked egy e-mailt. Ez az e-mail feladatokat tartalmaz, témákat dolgoz fel, szavakat gyűjt ki neked és INGYENES!:)
Feladatokat pedig annyit csinálj, amennyit tudsz! Csinálhatsz nyelvvizsgás feladatokat is, ha kifogytál továbbá az internet is tele van nyelvtani feladatokkal!
Levelek terén pedig ajánlom, hogy tanulj a levéltípusokhoz
valamilyen kezdő/befejező szöveget. És minden héten minimum 2 levelet írj a tanárodnak!
Szóbeli résznél, keress valakit, akivel angolul tudsz beszélni szóban vagy chaten.
Ha most elkezdesz tanulni akkor tutira jól fog sikerülni az érettségid!
Bármi kérdésed van nyugodtan írj!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!