Megéri a 40 órás nyelvtanfolyam 30 ezerért, ami Telcre készít fel, de én csak az őszi középszintű érettségire szeretnék készülni?
Így nem éri meg. Úgy megérné, ha le is nyelvvizsgáznál.
A TELC-nél nem teljesen ugyanazok a feladattípusok mint a középszintű érettségin. Ugyanígy voltam mint te, csak én felsőfokú előkészítőre mentem, de az 100 órás volt, és sokkal intenzívebb. Mondjuk ezzel a szókincsem fejlődött annyira, hogy a szövegértés jól sikerült, de a többi feladatrészhez nem adott sok pluszt. A nyelvtant egyébként is tudtam, a hallott szövegértéshez még kellett volna így is gyakorolnom, mert nem lett fényes.
Ebben az esetben, én inkább a heti kétszeri külön tanárt választanám. De te tudod. Én azt is elképzelhetőnek tartom, hogy egymagad felkészülj. Nem tudom milyen pluszt tud adni középszintű érettségihez egy tanár, az emeltet még megérteném. :)
Hidd el, ha kitöltöd az összes feladatsort, akkor nem fog semmi meglepetést okozni. Már szinte mindent elsütöttek a korábbi években.
Egyébként nekem 87% lett, úgy, hogy előtte 3 hónappal felsőfokúztam.
Sajnos a magnót elszúrtam kicsit, ezért húzta le annyira. :\
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!