Ha 1 évig napi 10 szót megtanulok az adott nyelvből (német), akkor elmondható, hogy fogom tudni uralni a nyelvet?
Vagy egy kicsit többet kellene, mondjuk 20-30?
A lényeg, hogy elég határozott vagyok és nem szeretnék kihagyni napokat.
Közben természetesen tanulom a nyelvtant is, ezért a szavakra is van elég időm, nem akarom napi 100-al kezdeni, mert úgy se maradna meg a fele sem, talán így biztosabb lenne.
Mi a véleményetek?
Azért 3650 szó nem nevezhető uralásnak, de nagyon jó szókincsbővítés. Arra figyelj oda, hogy minden szót próbálj meg valamihez kötni vagy például írj hozzájuk példamondatokat, magyarul épüljenek be az aktív szókincsedbe. És rendszeresen ismételd őket!
Sok sikert! :)
és meg lehet tanulni 1 évig napi 30 szót?
nem fog a jelentős része elfelejtődni?
Az én taktikám hasonló volt:
- Minden nap 10 új szót (mondatba helyezve) megtanultam hétköznapokon.
- Szombatonként a TELJES, addig ELSAJÁTÍTOTT szómennyiséget átnéztem.
- Vasárnap rápihentem.
Főleg a kezdet-kezdetén hetente a kitűzött 50 szó helyett 100-150 szó volt az átlag.
A napi 10 szó hétköznnaponként még ma is megy (másfél év után), így a szókincsemet folyamatosan tudom fejleszteni. 10 szó pont az a mennyiség, amit a nap végén még bevesz az ember agya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!