Hol kezdjek el németül tanulni?
Én is úgy gondolom, hogy addig, amíg az alapokat meg nem tanulod, nem érdemes nyelvtanárra költeni.
Én Maklári Tamás Lazán németül c. könyvéből kezdtem el tanulni.
Bármelyik könyvesboltban beszerezhető, kb 3000.- Ft-os áron.
Régebben írtam egy ajánlatot erről a könyvről, elküldöm a linkjét.
Olvasd el mit ír a szerző a könyvéről.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__nyelvt..
Én nagyon jónak tartom ezt a könyvet, kezdésnek. Az első könyv szinte játékosan vezet bele a német nyelv rajtelmeibe.
Észre sem veszed, és már megtanultad a legfontosabb szabályokat.
Ennek a könyvnek az ismétlés a lényege. Bár könnyedén indul, az elején ráhangolja a tanulót az idegen nyelvre.
Bátran merem ajánlani neked, ha az első két könyvön végigmész, kapsz egy középhaladói tudást.
Ekkor már érdemes könnyített olvasmányokat is keresni, itt a neten is találsz többet.
A Youtube-on pedig szintén vannak német nyelv tanfolyamok, csak rá kell keresni.
http://www.youtube.com/results?search_query=N%C3%A9met+nyelv..
Bár fel van töltve a kreatív német kezdő anyaga, én mégis ajánlom neked a könyvet, mert a sdzabályokat, az összefüggéseket csak abból tudod megérteni.
Viszont a kiejtés gyakorlásához nagyon jó ez az oldal.
Ha megszerezted az alapokat, utána ajánlom csak a nyelvtanárt, akivel már tudsz beszélgetni.
Ekkor már érdemes költeni rá.
Üdv: Ági
Ja, és még annyit, hogy a link, amit a 4. válaszban küldtem, már nem él. Ezért ajánlottam a könyvesboltot.
Ezzel egy időben érdemes beszerezni Erdélyi Margit Német társalgási kézikönyvét, ahol a legfontosabb mondatok, kifejezések, amik az életben előfordulnak, le vannak írva magyarul és németül.
A másik link, amit az előző válaszomban az 5. alatt találsz, nagyon sokat segít az előrejutásban.
Elnézést kérdező, még írtam a válaszomat, amikor te már válaszoltál.
Pedig mén mégis azt ajánlom, hogy próbálkozz először magadtól tanulni, motiválni pedig az motiváljon, hogy ki akarsz jutni külföldre.
De a döntés joga a tiéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!