Akinek már van tapasztalata, hogy kezdtétek el a prezentációtokat B2es szintű TELC nyelvvizsgán?
Ahol én voltam vizsgázni, ott abból az öt témából lehetett választani, amik a honlapon is meg vannak adva, így én a kedvenc könyvet választottam.
Nem kell túl nagy bevezető, úgyse kell sokáig beszélni, elég ha úgy kezded, hogy te ezt a témát választottad vagy hogy erről szeretnél beszélni aztán szépen mondod tovább. Utána pedig válaszolsz a többiek által feltett kérdésre.
Utolsó, a telc szóbeli nem csak abból áll, hogy előadod a prezentációt aztán viszlát.
Kell még pluszban egy kapott szövegről beszélni ill. a társaddal együtt meg kell oldani egy "problémát". Nem elég ha otthon "bemagoltál" egy szöveget, ha ezen kívül nem tudsz "váratlan" feladatokat megoldani.
(ill. még a hallott szöveg értés is ide fog számítani)
Lehet, viszont ha azt vesszük alapul, hogy diplomát nem adnak nyelvvizsga nélkül, akkor ahhoz tökéletesen megfelel, még ha szerinted nem is ér az a tudás semmit.
Amúgy se biztos, hogy mindenkinek az első útja külföldre vezet, vagy majd legfeljebb ott tökéletesíti a tudását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!