Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért lett divat japánul...

Miért lett divat japánul tanulni, aki tanul, miért teszi?

Figyelt kérdés

Egyre több emberrel találkozom aki japánul tanul, valaki az animék miatt, valakinek tetszenek a japánok, valaki ki akar költözni, valaki egzotikus nyelvet akar tanulni...

Miért épp a japán lett ilyen divatos nyelv?

2013. nov. 5. 19:23
1 2
 11/13 anonim válasza:

Igaz hogy többen tanulják mint pl. a Kínai vagy Koreai nyelvet. Ez annak lehet az oka hogy a japán nyelvet könnyebb megtanulni a magyaroknak mint a többi keleti nyelvet. Hiszen a japán nyelvtan sok szempontból hasonlít magyar nyelvtanra.

Pl: Mindkettő ragozónyelv, és a ragokat a szavak végére rakja. pl: autó-kuruma autóval-kuramade

Továbbá:

-mindkét nyelvben egyfajta múltidő van

-a jelenidő kifejezhet jővőt is.

-a szavak sorrendje sokszor hasonló

-a dátumot és a személynevet ugyanolyan sorrendben írják mint mi

Én kipróbáltam ezeket a nyelveket de japán mellett kötöttem ki ezek után szerintem érthető miért. :)

2014. júl. 26. 20:59
 12/13 Pali1977 válasza:
Hogy a kérdésre válaszoljak, nem tudom divat-e japánt tanulni. Ha így van, én nem követem a trendet. Vagyis tanulok japánul, de nem a divat miatt. Amikor elkezdtem tanulni, alig láttam még néhány animét. Igazából mindig is tetszett a kulturájuk, a harcművészetük, a gondolkodásuk, az ételeik. Mióta meg voltam is kint, azóta még jobban. Persze azóta szereztem pár japán barátot is, akivel írogatunk, így legalább tudom is használni azt amit megtanultam és tudok tovább fejlődni.
2017. jún. 7. 17:46
 13/13 anonim ***** válasza:
Pali1977, ezek több éves kérdések. Felesleges felposztolni őket a lista elejére. A kérdező már valószínűleg nem is követi őket.
2017. jún. 9. 04:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!