Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért van az, hogy a nyelvvizs...

Miért van az, hogy a nyelvvizsgázás kizárólag a pénzről szól?

Figyelt kérdés
Több tízezret költöttem nyelvtanárra, harmadjára megyek Origó középfokra. A magnó minimumom mindig megvolt, és a kommunikáción kellett volna mindig 2-3 pont.. Szívből felkészültem, az iskolában 5-ös vagyok angolból, amit heti 6 órában tanulunk. Tényleg ennyire elfajult a világ, hogy nem a tudás számít, hanem az, hogy minél többször fizesse be a vizsgáztató a vizsgadíjat? Vagy szerintetek rossz nyelvvizsgát választottam? :(

2013. nov. 2. 21:20
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
42%
myilván csalódott vagy és mindenki hibás, csak te nem. De a lányom 36 fős osztályában most van 41 nyelvvizsga, ebből 13 felsőfokú (nem nyelvi osztály, tagozat nélküli nyolcoszt gimi) és senki nem bukott egyszer sem a nyvizsgán. Szóval nekem úgy tűnik, inkább a kevés tudás, rossz felkészülés az ok.
2013. nov. 3. 06:55
 12/22 anonim ***** válasza:
72%
Én is úgy gondolom, hogy nem minden a pénzről szól.Csak neked éppen nem sikerült, ezért úgy gondolod, hogy ellened van a világ,csak a pénzre mennek. Én is, testvéreim is elsőre letették a nyelvvizsgát, a volt osztályomból is számtalan példát tudnék erre hozni, szóval egyáltalán nem biztos az állításod. Egy példából,azaz a sajátodéból itt jelen esetben pedig nem lehet általánosságra következtetni. Ha le is leszek pontozva, de ezt muszáj volt elmondanom.
2013. nov. 3. 09:38
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Ja, csakhogy azzal, hogy ismételgetitek, hogy "nem mindenki, hanem csak te vagy a hibás", nem sok segítséget nyújtotok neki. Azzal se, hogy azt mondjátok neki, hogy "gyakoroljon". Még aggályosabb lesz attól, hogy pszichológiailag megpróbáltok egy ismeretlen embert kielemezni. Még akkor is képmutatás ez, ha igazatok van, mert neki nem teljesen van igaza.

És itt a segítség lenne a lényeg, mert ez még mindig nem egy "na-megmondom-csakazértis" fórum.

És igen, egy tanárnak is kötelessége kell, hogy legyen, hogy az illetőt felkészítse az adott - hat órában tanított - nyelvből a középfokú érettségire, ami nagyjából a középszintű nyelvvizsgával ekvivalens. Rengeteg példát tudok mondani, amikor egyszerűen förtelmes a nyelvtanárok tanítási módszere.

Én azt javaslom, hogy ne az állami nyelvvizsgásoknál próbálkozz, ahol 70 és a halál közötti személyek (személyesen voltam az ITK-ban más nyelvből, így saját szememmel voltam ledöbbenve) vizsgáztatják az embert.

2013. nov. 3. 13:39
 14/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenki válaszát.

Először is le szeretném szögezni, hogy szóbeli vizsgám volt, tehát nem tudom összevetni a megoldásokat. Az írásbelim sikeresen meglett (ECL). A magántanárom találta jónak, hogy az origót válasszam, és nem, nem vagyok elkeseredve, hiszen addig csinálom, amíg meg nem lesz. Tanulni is rengeteget tanultam rá, legalább 10 nyelvvizsgára felkészítő könyvet tudnék felsorolni. A vizsgáztatóim nekem is 70 és majdnem halál közöttiek voltak mindkét alkalommal.

2013. nov. 3. 14:43
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy a suliban 5-ös vagy az még nem jelent sokat, hiszen attól is függ, hogy mennyire színvonalasan tanítja a nyelvet a tanár. Mert pl. mi gimiben nagyon sz@r fizika tanárt kaptunk és aki nem tanult semmit az is össze tudta hozni a 4-est...

Másrészt akkor rosszul tanulsz, készülsz a nyelvvizsgára, mert azért nem lehetetlen megcsinálni egy angol középfokút, főleg úgy, hogy manapság a csapból is az angol folyik. Csinálgass Origós nyelvvizsgákat, így megtudod, hogy mi az ami gyengébben megy.

Úgy vettem ki a szavaidból, hogy a szóbeli nem sikerült. Ha még mész nyelvtanárhoz, akkor mindenképp kérd meg, hogy beszéljetek sokat, mert ez másképp nem megy. Valamint azért szókincs is szükséges, szóval erre is erősíts rá. És ha tényleg "csak" 2-3 ponton múlott a siker, akkor az azt jelenti, hogy már csak egy kis plusz kell és legközelebb össze is jöhet. Sok szerencsét hozzá! :)

Amúgy még annyit, hogy tényleg nem olcsó mulatság egy nyelvvizsga: ha beleszámoljuk a magánórákat(bár erre nem mindenkinek van szüksége), plusz magát a nyelvvizsgadíjat. És azt is tudom, hogy vannak szemét vizsgáztatók is, de ha valaki tényleg TUD, akkor az át is megy. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem tanultál eleget és nem tudsz kellően angolul, hanem azt, hogy nem jól tanultál!!! Először mindig meg kell "ismerkedni" az adott nyelvvizsgafajta feladataival, hogyan megy a pontozás, nagyjából tudd, hogy mi a legfontosabb része, ami a legtöbb pontot hozza. Nem ismerem az Origót, de én nyáron BME-n voltam, igaz németből, de ott úgy van, hogy egy jól megírt levél már majdnem garancia a sikerre. Te is nézd meg, hogy az Origóson mi a legnagyobb pontszámú feladat és arra erősíts. Valamint ami még nagyon fontos az a GYAKORLÁS! Ez által megismerheted az erősségeidet, valamint a gyengéidet, így tudatosabban, jobban tudsz készülni.

Én is ezek alapján készültem, és sikerült is elsőre a nyelvvizsga mindkét része. Kívánom nekem, hogy harmadjára neked is összejöjjön. :)

2013. nov. 3. 14:45
 16/22 A kérdező kommentje:
És hogy miért hoztam fel a pénzt? Mert sok-sok ismerősöm panaszkodott már, hogy ők is ilyen cipőben járnak, hogy 2-3 ponton múlt több alkalommal is. Fellebbezni pedig szerintem fölösleges és pénzkidobás, mert a magnón szerintem mindenki arra törekszik, hogy a minimum meg legyen, így nem valószínű, hogy az a 2-3 pont kihalászható lenne még.
2013. nov. 3. 14:46
 17/22 A kérdező kommentje:
38 pont szóbelin! Ugyanott, ugyanazon vizsgabiztosokkal, ugyanannyi tudásanyaggal. Miért is említettem a pénzt?? :OOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
2013. nov. 14. 23:00
 18/22 A kérdező kommentje:
Ja, és magnó nélkül! (annak még nem tudom az eredményét, de eddig mindig meglett a 8 pont)
2013. nov. 14. 23:02
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen alaposan leveszik az ember, a vizsgabizottság meg dőzsöl. Akár ki is számolhatnánk ha valakinek van kedve hozzá.
2013. nov. 16. 00:32
 20/22 anonim ***** válasza:

állami nyelvvizsgások :DDDD

kb 10 éve nem létezik ez a fogalom, azóta verseny van ugyanis

2013. nov. 19. 15:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!