Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az hogy lehet, hogy a nyelvtan...

Az hogy lehet, hogy a nyelvtanulók kizárólag kényszerből tanulják az angol nyelvet?

Figyelt kérdés
Tanárként azt érzem hogy alig érdekel valakit, csak muszáj, mint régen az orosz, és ha megvan a vizsga rögtön abba is hagyják....?
2012. jan. 23. 13:01
1 2
 1/16 Antimod ***** válasza:
62%
Egyértelmű: ma angol nyelv nélkül nagyon nehéz érvényesülni. Ezért ma sokan tanulják kényszerből, és sokan nem is szeretik. Én most a némettel vagyok így egyébként.
2012. jan. 23. 13:21
 2/16 A kérdező kommentje:
Jó válasz, ebbe nem tudok belekötni...
2012. jan. 23. 13:30
 3/16 A kérdező kommentje:
Izé, mégse, a kettő nem ugyanaz: a német nyelv egyszerűen borzalmas, rossz álmomba ne jöjjön elő!!!
2012. jan. 23. 13:32
 4/16 Andizsuzsi ***** válasza:
66%
Mert nem motiválja őket semmi. Olyan nekik a nyelv, mint az összes többi tárgy, egy a sok közül. De azért van kivétel is. Kolléganőm lánya Schumacher rajongó volt, ő azért tanult németül, hogy az interjúit meg tudja hallgatni. Az én fiam kosárlabda rajongó, ő azért tanult angolul, hogy az NBA meccseket élőben tudja nézni. Mindketten azóta is használják.
2012. jan. 23. 13:39
 5/16 anonim ***** válasza:

"Az hogy lehet, hogy a nyelvtanulók kizárólag kényszerből tanulják az angol nyelvet?"

Igen, ugyanabban az értelemben, ahogy a gyerekek kényszerből tanulnak meg késsel-villával enni meg kimenni a wc-re szаrni, meg kényszerből tanulnak meg írni-olvasni és számolni stb.

"Tanárként azt érzem hogy alig érdekel valakit"

Tanárként azt is tapasztalhatod, ha nem a top 20 gimnázium egyikében tanítasz valamilyen specializált osztályt, hogy a gyerekeket gyakorlatilag semmi más sem érdekli.

2012. jan. 23. 13:55
 6/16 anonim ***** válasza:
66%

"a német nyelv egyszerűen borzalmas, rossz álmomba ne jöjjön elő!!!"

Hát lehet, hogy valakinek meg az angol borzalmas, és a háta közepére se kívánja.

Különben persze, hogy kényszerből tanulják. Én is kényszerből tanultam MINDENT, egészen addig, amíg be nem kerültem egyetemre. Az angolt is kényszerből tanultam, de utólag örülök, hogy tanulta angolt, mert sok hazsnát veszem.

2012. jan. 23. 14:25
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van. Én azért tanulom, mert nem csak szeretem, de használom is, viszont olyan fura a helyzet, amikor valakivel erről beszélgetek, és akkor mondja, hogy "nekem már meg van a nyelvvizsga/érettségi/tudomisénmi", és azt hiszik, hogy akkor a "nyelvtudás" részt ezzel ki is lehet pipálni.
2012. jan. 23. 18:35
 8/16 anonim ***** válasza:
66%
ÉN nagyon szeretem az angol nyelvet!:) Sokszor olvasgatok angolul,angolul nézek filmeket,hiradásokat, néha ráveszem 1-1ismerősömet,h beszélgessünk angolul:) A munkahelyemen sajnos nem kell használnom:(
2012. jan. 23. 18:40
 9/16 A kérdező kommentje:
Akkor te vagy a jó példa! Aki a háta közepére kívánja, azt is szeretem, mert tőle tudok sokat kérni a különórákon...jó sokáig mert nehezen fogja fel...
2012. jan. 23. 19:43
 10/16 anonim ***** válasza:
66%
Mindig lesznek olyanok akik kényszerből tanulják a nyelvet, tökmindegy hogy ez orosz vagy angol vagy akármi más. Számomra mondjuk hihetetlen, hogy valaki kényszerből tanulja az angolt. Én úgy érzem, hogy szinte "ki lennék zárva a világból" ha nem tudnék angolul. Ugyanúgy olvasok angol cikkeket mint magyarokat, videókat, sorozatokat nézek angolul. Lehet, hogy sok embernek erre nincs igénye, de a környezetemben azt látom, hogy igenis van.
2012. jan. 23. 23:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!