Létezik valamilyen jó módszer Angol nyelvtanulásban?
Én angolt dalszövegekből és gta játékokból tanultam kiskoromban, így sok szót meg lehet tanulni. :)
Ezen az oldalon rá tudsz keresni dalokra és hallgatás közben kiegészíted a szöveget. Ha valamit nem tudsz, akkor tabulátort nyomsz és megpróbálod a következőt.
És énekelni is lehet közben. :D:D
Az is sokat segített, hogy az a fajta metál hallgató vagyok aki szeret odafigyelni a szövegre, érteni. (Igen, a black metált is) Azt csináltam, hogy kerestem mondjuk egy Kalmah vagy Murderdolls számot (Mert miért is kezdtem volna Beatlessel, az túl egyszerű :D:D:D), megnyitottam a jegyzettömböt és miközben ment a szám, írtam le a szöveget amit sikerült kihallanom belőle. Így egyszerre gyakoroltam a gépírást is, mert közben néztem a sarokban a videóklippet. (Hülye tanulási módszereim vannak, de működik, egyikkel sincs bajom azóta :D)Amikor már nem tudtam többet kihallani (2-3 hallgatás után volt ez többnyire), akkor leellenőriztem az eredeti dalszöveget, megnéztem hogy mit tévesztettem el, és újra meghallgattam, az eredetit olvasva. Az ismeretlen szavakat kiszótáraztam, aztán ha legközelebb hallgattam a dalt, már tudtam fejből énekelni és a szövegét is értettem. Először kezdd mondjuk a Don't cry-al vagy November rain-nel, vagy más egyszerű dallal. Attól függ milyen zenét szeretsz. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!