Tudnátok ajánlani vmi jó angol nyelvtanulási módszert?
Az a baj h nem tudok beszélni de viszont a nyevtani része meg megy és nem tudom h mit csinálok rosszul.Mondjunk van mikor a mondatot se tudom összerakni jól.:S
Tudnátok ajánlani vmi jó módszert vagy vmi jó oldalt esteleg?(2,5 éve tanulok angolt most kezdtem gimibe)17/l
Én az angol dalszövegeket tudnám neked ajánlani. Lépései:
1, Nyitott füllel jársz, hallgatod a rádiókat, tv-ket, megszereted az angol számokat. :)
2, Utána nézel neten, hallgatod.
3, Megnézed a dalszövegét.
4, Próbáld magadnak lefordítani.
5, Utána nézel a hivatalos fordításnak.
6, Megtanulod a szöveget, és teljes torokból énekled. ;)
Nekem nagyon sokat segített az angolban:
*kiejtés
*hallás utáni megértés (lassabb számok esetében, de ott sem 100%-ig)
*kifejezéseket tanultam meg
*szavakat -||-
*(no meg persze én énekelni is szeretek)
www.zeneszöveg.hu
Itt egy jó kis dalszöveges oldal. Csak regisztrálnod kell (gyors, ingyenes, sikeres) aztán a kereső alatt kipipálnod a külföldi előadókat, aztán utána tudsz nézni a szövegeknek. Ha szerencséd van, mellette ott lesz a tükörfordítása is. De nem minden szöveg van lefordítva.
Sok sikert Neked!
köszi a tanácsokat
igazából szinte csak angol zenéket hallgatok meg szoktam is használni a zeneszoveg.hu-t de akkor kiprobálom amiket irtál:)
Hasonló helyzetben voltam és sajnos általános jelenség a magyar oktatásban, az hogy elvileg tud valaki idegen nyelvet csak megszólalni nem tud.
A legjobb orvosság rá, ha kikerülsz a nyelvi környezetben, ahol senki nem beszél magyarul, de ott is kell 2-3 nap amíg beindul a dolog. Ha van rá pénzed akkor vannak néhány hetes-hónapos nyelv iskolák Angliában és Ausztráliában, azt tökéletes erre a célra.
Mondjuk a dalszöveg tippet hülyeségnek tartom.
A dalszöveg néha nehezen érthető és sokszor a rím miatt a mondat képzés se megfelelő.
www.5percangol.hu
Előfizettem az újságra, és a napi hírleveleik is nagyon jók.
Alap szintet könyvből, a haladó szinthez pedig kell az élő nyelves gyakorlat.
Az is egy jó tanulási módszer ha un. könnyített olvasmányokat olvasol, mint a oxford bookworms, ami nem is drága: [link]
Ezek híres regények egyszerűsített szöveggel.
De az élő nyelvi gyakoroltat persze nem pótolható.
Az angol tanárom kizárólag angolul beszél az órán, semmit nem hajlandó magyarul megérteni, mondani. Állandóan angolul gondolkodom az óra előtt, az óra után, a trolin is múltkor angolul válaszoltam véletlenül a magyar kérdésre.
Mondom, ahogy tudom, ha hibázom, nem baj, neki kell ugranom a megfogalmazásnak másképp, vagy segít, utána angolul elmagyarázza a nyelvtant, nagyon-nagyon lefáradok, de rendkívül hatékony. Nekem.
Kérd meg, hogy kizárólag angolul beszéljetek.
Mindent.
Nekem összeállított egy "túlélőkészletet", x mondat angolul, csak ezeket használhatom, ha kérdezni szeretnék, mert nem megy valami. Magyarul egy szót se szólhatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!