Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért van az, hogy a nyelvvizs...

Miért van az, hogy a nyelvvizsgázás kizárólag a pénzről szól?

Figyelt kérdés
Több tízezret költöttem nyelvtanárra, harmadjára megyek Origó középfokra. A magnó minimumom mindig megvolt, és a kommunikáción kellett volna mindig 2-3 pont.. Szívből felkészültem, az iskolában 5-ös vagyok angolból, amit heti 6 órában tanulunk. Tényleg ennyire elfajult a világ, hogy nem a tudás számít, hanem az, hogy minél többször fizesse be a vizsgáztató a vizsgadíjat? Vagy szerintetek rossz nyelvvizsgát választottam? :(

2013. nov. 2. 21:20
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Nade egyik része sem lett meg?

Mert te csak a szóbeliről írtál

2013. nov. 2. 21:29
 2/22 anonim ***** válasza:
87%

Esetleg ha nem sikerülne megint, tényleg próbálj meg

egy másik ny.vizsga típust

2013. nov. 2. 21:31
 3/22 anonim ***** válasza:
91%
Olyat is hallottam hogy valaki 7-szer volt!!
2013. nov. 2. 21:44
 4/22 anonim ***** válasza:
82%

Amit itt olvashatunk, az a csalódottság egyik megnyilvánulási formája. A kérdezőt egy negatív dolog érte, és ezt a negatív dolgot nem tudja megfelelően feldolgozni, nem tudja a disszonanciát feloldani. Ezért nem a saját bukását ismeri el, hanem a világot, mást (nem magát) hibáztja a kialakult helyzetért. A kérdésben még véletlenül sincs benne az, hogy a vizsgán hogyan teljesített. Még csak véletlenül sincs benne az, hogy hány százalékos lett a vizsgája, mit rontott el benne, mi volt benne jó. Még csak azt sem írta le, hogy a megírt vizsgát összevetette a javítókulccsal, megnézte a javítást. Még csak azt sem írta le, hogy fellebbezett -e.

Nem. Pusztán olyan érveket hozott fel, amely egy vizsga sikeressége szempontjából irreleváns. A pénzt, a világot, és más emberek kapzsi, rossz viselkedését.

Vegyük végig:

Az elköltött pénz mennyisége, és a megszerzett tudás között nincs semmiféle kapcsolat. Nem attól fogsz tudni angolul, hogy mennyi pénzt adsz ki tanárra és vizsgára.

Az iskolában elért érdemjegynek 0 köze van a valós teljesítményhez és tudáshoz. Én is ötös voltam töriből, a tanárom agyon dicsért, hogy mennyire okos vagyok, majd amikor elmentem emelt törizni, akkor jöttem rá, hogy én valójában semmit nem tudok történelemből, és mások valójában sokkal többet tudnak.

Felmerül a kérdés, hogy jól készültél -e fel. A belefektetett idő nem mindig hatékony. Egy nyelvvizsga a típusfeladatokról szól. Hiába beszélsz tökéletesen angolul, ha nem megy az adott típusfeladat, lazán megbuksz.

Ezért kell gyakorolni és gyakorolni. Több tanárt végignézni, rengeteg gyakorlót beszerezni, 3000. nyelvvizsga feladatot megérteni. Emellett azt is tudni kell, hogy neked mi az erősséged és mi a gyengeséged. Ha ezt nem tudod, az nagy baj. Ha nekem nem megy a fordítás, nem megyek kétnyelvű nyelvvizsgára stb. stb.

Érthető, hogy az ember duzzog, mert valami nem sikerül, de ezért nem mást kell felelőssé tenni.

2013. nov. 2. 21:47
 5/22 anonim ***** válasza:
77%

Gyakorold be a vizsgafeladatokat, a nyelvvizsga erről szól.

Én is 2x voltam nyelvvizsgázni, először nem sikerült az írásbeli, de a szóbeli sikerült. Másodjára már meglett.

És felsőfokon voltam. Életemben nem láttam még B2-es szintű könyvet, suliban ennél gyengébb könyvből tanultunk. De egy rakat feladatsort kitöltöttem, szóbelire felkészültem amennyire tudtam, és sikerült. Azért ne állítsd be úgy, mintha lehetetlenség lenne megcsinálni. :)

2013. nov. 2. 21:52
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Origó nyelvvizsga nem való mindenkinek, engem háromszor húztak meg aztán elmentem Euróra ami elsőre meglett. Ha Euróból nincs olyan nyelv amiből menni szeretnél akkor ECL-t ajánlom.
2013. nov. 2. 22:12
 7/22 anonim ***** válasza:
51%
Gyakorolni! Gyakorolni! Gyakorolni!
2013. nov. 2. 22:52
 8/22 anonim ***** válasza:
51%
Milyen nyelvből vizsgáztál? Mert ha németből, akkor próbáld meg az ÖSD-t!
2013. nov. 2. 23:18
 9/22 anonim ***** válasza:
87%

A kérdező angolon volt

(írja, hogy az iskolában ötös)

2013. nov. 2. 23:30
 10/22 anonim ***** válasza:
83%
Tényleg! Elnézést, pedig többször átnéztem a kérdést :(
2013. nov. 2. 23:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!