15 éves srác vagyok akinek minden álma megtanulni angolul. Van egy kis pénzem pontosabban:139. 000 forint. Ezt az angol tanulásra szeretném szánni. Gondoltam hogy magántanárhoz járok. Milyen szintet lehetne elérni ennyi pénzel?
Két lehetőség van:
- magántanárhoz mész
- nyelviskolába mész
Akár lehet kombinálni is a kettőt, nyelviskolában szintfelmérő után egy jó tanfolyam pár tízezerért (mivel többen vagytok, ez olcsóbb, mint ugyanennyi óra egyedül egy tanárral), és utána a magántanár. Ez a pénz nagyon sok mindenre elég, ha jól használod, és sokat tanulsz magadtól is közben! Ha elég elszánt vagy, mondhatod a tanárodnak, hogy terheljen sok feladattal.
Kókler varázslóknak pedig ne ülj fel, törvényesen senki nem taníthat gimnáziumban nyelvet tanári végzettség nélkül. A felsőfokú nyelvvizsga lényegesen alacsonyabb szintet képvisel a nyelvtanári tudásnál, még egy szorgalmas gimnazista is megszerezheti. Ha igazat mond a felettem szóló, akkor az a gimnázium súlyos bírságra számíthat egy törvényességi ellenőrzés során, akár magán, akár nem.
A nyelvtanulás nem varázslat vagy kontroll vagy hókuszpókusz kérdése, megvan a bevált módja.
Arany gyerek vagy, de tedd el a pénzedet, az interneten vannak oldalak szép számmal, ahol ingyen lehet angolul tanulni.
memrise.com
Most néztem meg, igaz, hogy az egész oldal angoloknak van, így egynyelvű a szótár, de az hasznos is tud lenni, csak lassabban haladsz.
a Sztaki szótára elég jó a neten, onnan tudsz gyorsabban szótárazni .
A másik, amit ismerek, a BBC angolkurzusai
Ha ezeket megcsináltad, még mindig gondolkozhatsz tanáron. Néha nem árt, ha valaki belenéz abba, amit csinálsz, de vehetsz egy-egy órát is, nem kell minden pénzedet erre költeni.
Orosz és francia tanár vagyok. Teljesen meg lehet tanulni egy nyelvet tanár nélkül. Példa rá az a kislány, aki a Cartoon Network bámulásával megtanult angolul, még kisgyerek korában.
A felsőfok jóval alacsonyabb a tanári végzettségnél? Ne röhögtess! Én mostanában amilyen tanárokat látok, a bőr lesül a képemről. Teljesen a mázlin múlik, hogy kit fogsz ki.
A 25-ik érettségi találkozónkon az összes bukdácsoló osztálytársamról kiderült, hogy jelenleg éppen - tanítanak. Ezen eldobom az agyamat.
Ez a gyerek összerakott 140 ezer forintot, és most költse "tanárra"? Majd ha talál egy jót, legfeljebb.
A csoportról meg csak annyit, hogy jártam már ilyesmi helyekre, és mikor - ugyancsak a drága tanár hülyesége miatt - két-három hülyegyerek miatt, akik nem tanulnak, nem csinálnak házit, az egész csoport ott toporog, akkor nagyon tudod sajnálni az erre költött pénzedet, és megfogadod, hogy soha többet csoport.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!