Mennyi idő jól megtanulni kínaiul? Tudtok ajánlani anyagokat a tanuláshoz?
Szeretnék tudni elbeszélgetni kínaikkal. Jó vagyok nyelvekből (a legjobb(, ezért merek belevágni egy ilyen nehéz nyelv tanulásába, mint a mandarin. Ha tudnátok ajánlani minél több anyagot, azt megköszönném. Ha kell, akár könyvet is veszek, de tanárhoz nem tudok eljárni, mert vidéki vagyok és most erre pénzem sincs túlzottan :( Kezdeti dolgokra tudok költeni, de a hosszútávú tanár nem meg :(
Köszönöm előre is a segítséget!
17/f
Watashi mo nihongo wo naraimashita. :)
Doumo arigatou gozaimashita!
www.kinaiul.hu -t ismered?
Most megköveznek, de nekem német és angolnál is könnyebbnek tűnik, a beszélt nyelvben kevés szó van. Írás, kiejtés nehéz az elején, szerintem középfok fél év alatt lehetséges. HSK kínai vizsga 6 szintes A1 150 szó, A2 300, B1 600, B2 1200 C1 2500, C2 5000 felett. Átlag kínai nem használ 5000-nél többet, átlag magyar 30.000 szót ismer, használ. (Nem igaz, amiket állítanak, hogy ennél kevesebbet, vegyél elő egy kis szótárt amiben 30.000 magyar szó van és nem nagyon van ismeretlen) Én németből szerintem kb. 8000-et ismerek, mégis van, hogy vannak problémáim néha. Az az egyszerű képes nyelvkönyv az (USBORNE), Kezdők Német, Angol stb. tartalmaz eleve 2000-et, ezért nem igaz, hogy 800 szót használunk az utcán.
www.chinese4.eu
Most bukkantam az oldalra, magyar nyelvet is lehet választani, van gyerekeknek, diákoknak stb. anyag ingyenesen. Kezdőknek jó, állítólag EU-s támogatásból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!