Van olyan nyelv, amit egy magyar képtelen megtanulni, mert
olyan nehéz nyelv?
Figyelt kérdés
2013. okt. 24. 05:41
1/9 anonim válasza:
Ha a statisztikát nézzük, szinte csak olyan nyelv van, amit a magyarok túlnyomó többsége képtelen megtanulni.
2013. okt. 24. 05:49
2/9 anonim válasza:
Ez emberfüggő. Van aki megtud tanulni bármit, van aki semmit. Aki megtud, az ha érdekli is a legnehezebbeket is tudja. Kérdés van e értelme, hogy tudja.
2013. okt. 24. 06:31
3/9 anonim válasza:
Nincs így általánosságban, de konkrét személy számára lehet.
Én pl. kínait és japánt, meg hasonló nyelveket, nem hiszem, hogy meg tudnék tanulni. Bár még nem próbáltam, szóval, ki tudja...
2013. okt. 24. 07:06
4/9 anonim válasza:
Én még egyetlen nyelvet sem tudtam a magyaron kívül haladó szinten megtanulnom. Érteni-beszélni elég sok nyelven értek:
románul - mivel Erdélyországban lakok, angolul - iskolában tanultam, németül - iskolában tanultam, az újlatin nyelveket - mert eléggé hasonlítanak a románhoz a franciát leszámítva. Japánul is értek néhány szót, mert sok ANIME-t nézzek.
2013. okt. 24. 07:49
5/9 anonim válasza:
Nekem nagyon jo a nyelverzekem,kiejtesem idegen nyelvek teren,de a lengyel kiejtessel gondban vagyok.Volt szerencsem lengyel gyakornokokhoz a munkahelyemen,alapveto dolgokat megertek,de vannak olyan szavak,ahol 3-4 massalhangzo koveti egymast es egyszeruen kimondhatatlanok.
Masreszt sok magyar angolul is nagyon csunya akcentussal beszel akkor is,ha egyebkent viszonyleg jol beszelnek.
2013. okt. 24. 08:07
6/9 anonim válasza:
Bárki bármilyen nyelvet képes megtanulni. Nincs olyan, hogy könnyű vagy nehéz nyelv, csak különféle típusú nyelvek vannak, amiknek a szabályai valakinek könnyebben, valakinek nehezebben érthetőek. Ez nem attól függ, hogy mi az anyanyelved, hanem hogy mennyire tudod logikusan átlátni a dolgokat.
2013. okt. 24. 08:09
7/9 anonim válasza:
Attól függ, melyik magyar. Van, aki bármelyik nyelvet megtanulja, még az ógörögöt vagy a kínait is, és van, aki még a magyart sem bírja rendesen megtanulni, és minimális szókinccsel, nyelvtanilag is igénytelenül beszél.
2013. okt. 24. 08:19
8/9 anonim válasza:
A nyelvek nagyrésze ebbe a kategoriába tartozik. Mo. utolsó előtti helyen van Európában, és a világon pedig már a 92. helyre csúszott le.
2013. okt. 24. 09:58
9/9 anonim válasza:
Minden nyelv megtanulható van ami akár egyedül is, de ami lehetetlennek tűnik az se az csak kell hozzá találni egy jó tanárt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!