Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az angol nyelvtanulás csak az...

Az angol nyelvtanulás csak az elején tűnik reménytelennek, vagy mindig is ugyanilyen nehéz lesz?

Figyelt kérdés
Mától elkezdtem tanulni az angol nyelvet a Czifra Éva - Egy hónap alatt angolul című könyvből(amihez van hanganyag is), tanulom az abc-t, számokat, más könyveket, interneten nézek oktatóvideókat stb... Valamiért úgy tűnik hogy nem fog sikerülni, mert a kiejtés nagyon nehéz, pedig a hanganyagon vissza tudom hallgatni. Ez mindig ilyen nehéz lesz? Mert ha igen, akkor úgy érzem hogy nem fog sikerülni.:( Semmit nem tudok az angol nyelvről, teljesen a 0-ról indulok. Esetleg vannak tapasztalatok a tanár nélküli tanulás terén? Érdemes csinálni? Tanárra nincs pénzem. Az akarat megvan bennem, nagyon szeretem az angol nyelvet, de ez reménytelennek tűnik. :(
2013. okt. 22. 21:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Minden bizonnyal nem lehet kellemes, ha ilyen megerőltető az angol elsajátítása, nekem könnyebb dolgom volt kiskoromban számítógépes játékokból annyi szót megtanultam, iskolában a nyelvtant, és azóta is jól megy.

Szerintem gyakorold a nyelvet használd, érezd, bár ebben a korban az elfoglaltságok miatt már, gondolom lehetetlen játékosan megtanulni, nem mint kényszer, de kitartás. ^_^

2013. okt. 23. 19:08
 12/14 anonim válasza:
100%
A zenehalgatás az nagyon jó ötlet. Nézzél Lyrics videókat, és próbáld fordítani a szöveget. Szókincsfejlesztésre egy nagyon dolog van, fárasztó de nagyon hasznos. Leülsz egy angol könyvvel és egy szótárral egy székre és elkezded olvasni (de csak akkor, ha van már alap nyelvtanod). Sok szót meg nyelvtani formát fogsz találni, megtanulni és egy könyvbe 99% hogy nem használ angol szlenget az író. A másik (nem annyira időigényes és jó gyakorlási lehetőség) a filmnézés. Először magyar felirat, majd angol. Én olyan filmekkel kezdtem, amiket már sokszor láttam pl.: Forrest Gump-ban azt mondja, hogy: 'Anya azt mondta, hogy ne száljak be idegenek autójába" (vagy valami hasonló) és megnéztem, hogy ezt hogyan fejezi ki angolul. Utána jöhet a teljesen ismeretlen film. És kitartás :) Egy nyelvtanulás eleje mindig nehéz, de ha meg lesznek az alapok, utána nagyon élvezetes. Spec én így voltam vele. SOK SIKERT! :)
2013. okt. 24. 00:16
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg sokat segít ha nem cövekeled le magad egy-egy médiánál.
2013. okt. 24. 01:25
 14/14 anonim ***** válasza:
53%
Nem tudom, mennyire aktuális, hol tartasz az angolban, én a Bajczy-Kerekes Angol nyelvtan vagy a Báti-Véges Angol nyelvkönyv kezdőknek könyveket javaslom. A B-K könyvet teljesen kezdőknek, a B-V könyvet pedig már tanultaknak. Mindkettőt használtam, és nekem ez segített, szemben a kezdőknek szóló egynyelvű marhaság könyvekkel... Egyedül tanultam belőlük, még mindig tanulom, de többet tudok, mint a középben az egynyelvűekből. A B-V könyv szerintem lekicsinyíti a címét, szerintem középfokig tanít. Sok sikert kívánok hozzájuk!
2014. aug. 17. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!