Ezekkel a nyelvekkel el tudnék helyezkedni valaha is?
Angol b2
Német b1
Orosz a2
Olasz b1
Most vagyok 11.-es, és ha kell valamelyikből tovább csinálni a szintet, akkor most szeretném elkezdeni :)
Hát ezekkel nyelvvel kapcsolatos munkát nem nagyon kapsz (irreguláris faktoroktól, mint protekció vagy állati szerencse tekintsük el).
Persze recepcionista talán lehetsz, meg hasonló, amihez csak előny a nyelvtudás, de nem azt nézik.
B2 az nagyon alja szint, a B1 meg kb. pénzkidobás szint. Ha nyelvekkel akarsz foglalkozni, akkor C1 a minimum (persze nem a papír a legfontosabb, hanem a tudás, szóval ha van más, ami igazolja, akkor az is elég lehet...)
1: Miért lenne a b1/b2 alja? Az kb középszint, sok helyen az is elég. Az a kevés.
Egyébként meg mi az a recepcionista? MAgyarul miylen szinten vagy?
Kérdező: Folytasd az angolt és a németet, ha van időd az olaszt. Az orosszal állsz legrosszabbul, ha szeretsz nyelvet tanulni, akkor majd előbb vagy utóbb azzal is fogsz foglalkozni. Egyébként mind a négy nyelvvel lehet jó munkát találni tapasztalatom szerint.
Középszint lehet, de ha valaki nyelvvel akar foglalkozni, akkor oda édes kevés. És különben sem nagy kunszt egy B2-s papírt összeszedni. Persze a mögötte lévő tudás ettől még lehet komoly, de maga a B2-s papír arra ad bizonyítékot, hogy 60% meg lett, ami pedig nem nagy szám. Ezzel még recepciónál lazán alig értitek meg egymást, ha épp olyan tudással lett meg neki.
Én azt mondtam, hogy direkten a nyelvvel kapcsolatos munkához a B2 semmit nem ér; ahol csak szükségeltetik nyelvtudás, mint segédeszköz ott már elegséges lehet a B2, talán a B1 is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!