Hogyan lehet megtanulni a fonetikát angolból?
Figyelt kérdés
2013. okt. 10. 20:20
1/8 anonim válasza:
Fonetika alatt az egyes hangok kiejtéséd érted? Vagy inkább azt hogy a szavakat hogyan kell kiejteni?
2/8 anonim válasza:
csak úgy hogy megtanulod minden szó kiejtését szinte egyenként. Vannak szavak ahol már rá lehet érezni a kiejtésre de sohasem mehetsz biztosra
3/8 anonim válasza:
Ha fonetikára mint tudományra gondolsz, akkor Nádasdy Ádám könyveiből, pld.:
Angoltanár-képzésen az ő fonetika (és nyelvészet) könyveit használtuk.
4/8 anonim válasza:
Nádasdy nagyon jól leírja a fonetikai szabályokat. Persze ha komolyan gondolod a tanulást, akkor felkérhetsz magántanárnak egy nyelvészkedni is szerető angoltanárt is, aki ugye ezeket a könyveket már végig nyálazta legalább egyszer.
5/8 anonim válasza:
Ez jó kiindulópont: [link]
Nagyon jó bevezető könyvek (nehézségi sorrendben):
1. J. D. O'Connor: Better English Pronunciation. (hanganyaggal! - priviben rámírhatsz...)
2. Nádasdy Ádám: Background to English Pronunciation.
3. A. C. Gimson: Introduction to the Pronunciation of English.
Magyarul: Angolra hangolva.
6/8 hunbula válasza:
A Nádasdy-könyv nagyon thumbs up, logikusan, egymásra épülve írja le a dolgokat, szerintem nagyon élvezetesen, én imádtam és érdeklődéssel olvastam. :) Kell hozzá egy kis nyelvészeti érdeklődés, de, hacsak nem akarod, mint fentebb szerepel, tényleg minden egyes szónak külön megjegyezni a kiejtését :)lol, a szabályokat legjobban ebből a könyvből sajátíthatod el. Lehet, hogy nagy falatnak tűnik elsőre, sokan buknak meg fonetika-fonológiából, de valójában egy gyönyörű és érdekes témakör, és ebbe ez a könyv jó bevezető.
7/8 anonim válasza:
Nádasdy három szavazatot kapott, azt hiszem ez egyértelmű. :D
Plusz szerintem válassz közülünk olyan korrepetítort/tutort, aki közel lakik hozzád. (Budapest?)
De ez csak egy tipp...
8/8 English válasza:
Anglisztikán biztos. De könyvből is, én egy angol nyelvűből olvastam, a címét nem tudom pontosan, valami olyasmi, hogy "a course in English phonetics".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!