Hol/hogyan lehet megtanulni oroszul?
13 éves vagyok
szeretnék megtanulni oroszul, hogy így az alapokat tudjam, meg azért szeretném valamennyire érteni a könyveket/szövegeket
volt egy orosz játék, abban eléggé kevés szót sikerült megtanulnom (pl. электроника, ami az elektronikát jeleni...)
tehát a kérdés:
itthon, a neten keresztül meg lehet tanulni oroszul valamennyire, vagy menjek tanárhoz? az angol tanárom régen orosztanár volt, szerintem segítene megtanulni, de azért jobb lenne online
Ennyit tudok:
9. osztályban mehetsz majd oroszórára, ha akarsz.
Vannak honlapok, ahol lehet tanulni, alap angoltudás kell hozzá. Pl.:
Letölteni pedig le tudsz mindenféle könyvet (magyarul is), de egyedül sokkal több munka megtanulni mint tanárral, már csak azért is, mert kitartás kell hozzá, rendszeresen le kell ülni és foglalkozni az anyaggal, ehhez sok embernek nincs ereje/ideje. Az alapszavakat, köszönéseket, cirill ábécét szerintem simán lehet egyedül, a nyelvtant is egy jól magyarázó könyvből/oldalról, de kell valaki, akivel beszélhetsz, aki kijavít - ez vagy egy tanár (aki plsuzban motivál, magyaráz), vagy egy külföldi (orosz anyanyelvű) ember, akivel skype-olhattok, megkérdezheted tőle hogy ez így jó-e, stb. Ilyen beszélgetőpartnert lehet találni egy csomó oldalon, ált. csere alapon megy, tehát te cserébe segítesz neki a magyarban. :)
Nem olyan rossz egy tanfolyam sem.
Ott másokkal együtt vagy és sokkal érdekesebb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!