Észszerű lenne ilyen korban harmadik nyelvet is felvenni?
16 éves vagyok és folyékonyan beszélek angolul,nyelv vizsgám van..2 éve tanulok franciát amiből jövőre vizsgáznék..és gondolkodom egy harmadik nyelven(olasz vagy német) amit idén kezdenék el tanulni!
Érdemes? Nem lenne nagy teher?
igen szerintem is próbáld meg! Ha nem megy,akkor hagyd abba. Ha elég okos vagy tudni fogod,mikor válik teherré.
Hajrá!
Szia! Becsülendő, hogy minél többet szeretnél tanulni :) én azt hallottam, hogy a németet angol után egy borzalom megtanulni.. nekem fordítva volt, németet tanultam előbb, aztán az angolt, tetszett mindkettő. Olaszról nem tudok nyilatkozni személyesen, de itt a fórumon is olvastam, hogy ha megy a francia, akkor könnyű-könnyebb lesz az olasz és a spanyol. nem tudom a német miért nehéz az angol után, tény hogy nem a legkönnyebb nyelv :)
tanuld azt, amelyik jobban tetszik, mérlegeld melyiket tudnád jobban hasznosítani (milyen területen szeretnél majd továbbtanulni). Ha az egyik nem megy, akkor próbáld a másikat. a esetleg az sem válik be, akkor majd találsz egy harmadikat :)
angolul és franciául már felsőfokúd van-lesz? Bámulatos :) a legfontosabb az angol, abból mindenképp legyen C1 vizsgád :) hajrá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!