Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Lefordítaná ezt nekem valaki...

Lefordítaná ezt nekem valaki magyarról angolra?

Figyelt kérdés

Nagyon mérgesek voltak, hogy egy tető alatt vannak a kasztbeli Hinduk és az Érinthetetlenek. Körbevették a házat és sértő dolgokat kiabáltak, és köveket hajigáltak.

Légyszi csak olyanok írjanak, akik biztosan jól fordítanak!

Előre is kössz: Áron

2009. nov. 8. 14:33
 1/5 A kérdező kommentje:

Itt van két szó hozzá, ami lehet hogy kicsit könnyebben fordíthatóvá teszi a szöveget, met hát elég ritha szavak:

kasztbeli Hinduk: caste Hindus

érinthetetlenek: Untouchables

Kérlek próbáljátok meg lefordítani nekem

2009. nov. 8. 15:13
 2/5 anonim ***** válasza:

They were very angry that the caste Hindus and the untouchable were under one roof. They surrounded the house, shouted offenses and cast stones.

Ez mi a fene?

2009. nov. 8. 16:17
 3/5 anonim ***** válasza:
nem one roof hanem " a roof"
2009. nov. 8. 17:06
 4/5 anonim ***** válasza:

2.! Nem tudom, mire alapozod ezt az állításodat, itt nem névelő az egy, hanem a mondat értelméből következőleg számnév. Vagyis one. Egyébként még úgy is lehet mondani, hogy under the same roof.

És egy -s-t még tegyél hozzá az untouchable-höz, én azért nem tettem, mert melléknévnek vettem, de közben utánanéztem, és lehet főnév is, annak pedig már van többes száma.

első

2009. nov. 8. 17:33
 5/5 A kérdező kommentje:
Gandhi élettörténeteéről szóló könyv... :)
2009. nov. 8. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!