Ez a mondat milyen igeidőben van? (angol)
Who is the one whose exercises were the most succesfull today? - Ki az, akinek a feladatai ma a legjobban sikerültek?
A "were" miatt nem tudom eldönteni, hogy ez egyszerű múlt és így a "be" létige második alakja-e, vagy pedig folyamatos múlt, aminek segédigéje a "were", de ebben az esetben miért nem "was" van a "were" helyett? Tudom, hogy a második esetben hiányozna egy -inges alak, de vannak furcsa és érthetetlen esetek az angolban számomra több helyen is.
Who is - eddig jelen
the one whose exercises - ez a who alany bővítménye
were - ez Past Tense
the most succesfull today? - talán az állítmény bővítménye?
A létige a feladatra vonatkozik és nem a birtokosra, és mivel a "feladatok" többesszámban van, az egyszerű múlt létigéje tehát a "were" lesz. (hát ezt elég hülyén fogalmaztam...)
Tehát: A feladatok (vannak) a legsikeresebbek (vagy legjobban sikerültek, ha magyarosítunk). A "ki"-re már ott a létige (is).
Exercise|s - többesszám - A feladatok vannak jól megoldva nem a birtokosa(i).
Bocs, hogy ilyen szájbarágósan írtam le, de hátha így megérted. :)
A mondat alapvetően egyszerű jelen és a mellékmondatban egyszerű múlttal utal a múltban történt dolgokra.
Tehát a mondat jelenidőben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!