Ezt a mondatot hogy kell tagadni? Az hogy főnevet kell a "kein"-nel tagadni az oké, de mikor hogy veszem észre az adott mondatban hogy mondjuk nem a "nicht" szót kell használni?
Anna hat keine Visitenkarten.-
It csak a Visistenkartent-t tagadod (hogy nincs neki),ezért nem a nicht kell, hanem a keine
Jav. Itt
A keine, keine, kein tagadó határozatlan névelő
(Nincs többes száma)
A kein, keine, kein-nel akkor tagadunk, ha
a tagadott szó előtt állító mondatban határozatlan névelő állna vagy nem állna névelő.-> Ez az eset van itt is. A "Visitenkarten" előtt nem áll semmilyen névelő, ezért keine-val tagadunk.-
Bocs,nem "haben"-t akartam mert azt szerintem mindig kein-nel tagadjuk persze biztos vannak kivételek...a "sein"létigéről van szó
Pl.:Der Lehrer ist verheiratet.
Hát pl."Er ist Ungar" tagadása "Er ist kein Ungar"
(Ő magyar/Ő nem magyar)
A "nicht" akkor van, ha az egész mondatot (állítást/állítmányt) tagadod-
"Der Lehrer ist verheiratet."
->tagadása "Der Lehrer ist nicht verheiratet"
(Nem házas a tancsi) Szóval ha főnév előtt kell tagadni, akkor általában "kein"/keine" van. Vagy ha látod
a főnév előtt az eine-t,akkor azt biztos keine-val tagadod. De a verheiratet az tul.képpen névszói állítmány
és az állítmányt "nicht"-tel szokás tagadni.
Pl. Ich bin müde- Ich bin nicht müde.
(Fáradt vagyok- Nem vagyok fáradt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!