Aki nem az iskolában vagy könyvekből tanult meg angolul az milyen módszerrel?
Nekem személy szerint akkor pörgött fel a nyelvtudásom, amikor egy évet az Egyesült Államokban töltöttem, és ugye mindenkivel muszáj volt angolul megszólalni.
Azóta rájöttem, hogy a helyzetet többé-kevésbé mesterségesen szimulálni is lehet. Valójában én is így kezdtem igazán aktívan beszélni a nyelvet, és azóta az angol tanítványaimnak is csak ezt szoktam ajánlani. A módszer a következő:
-- Vedd körül magad minél több angol anyanyelvűvel, de aki csak beszél értelmes szinten angolul, azzal is angolul beszélgess. Minél több barátoddal "játszd el" hogy egyikőtök sem tud magyarul.
-- A saját gondolataidat is igyekezz angolul megfogalmazni. Angolul írj magadnak olvasmány-jegyzeteket, naplót, de szó szerint mindent: még a bevásárlólistádat is angolul írd le magadnak.
-- Aktívan keresd angol anyanyelvűek ismeretségét, barátságát. Lehetőség szerint személyes kapcsolatokra törekedj: keress nemzetközi szervezeteket, akik nyilvános angol nyelvű programokat tartanak. Persze amikor ilyen nem akadna, megteszi néhány levelezőtárs is. Manapság az ilyesmi nem jelenthet gondot, hiszen az internet (és a közösségi oldalak, csetoldalak) szinte teljes egészében angol nyelvű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!