Szerintetek mit csináljak?
Figyelt kérdés
A gimiben lehet választani egy 2. nyelvet. A probléma az, hogy a szüleim a németet részesítik előnybe, mert már egy évet "szakkörként" tanultam, én viszont spanyolt akarok tanulni, mert a német egyáltalán nem tetszik és nagyon nehéz :( Szerintetek angollal melyiket lenne érdemesebb tanulni? Engedjek a szüleimnek, vagy inkább a kedvencemet tanuljam?2013. szept. 20. 20:45
1/5 anonim válasza:
Úgyis két nyelvet lehet választani. Válaszd a spanyolt előszőr mert azt szeretnél tanulni. és a második meg legyen angol. az angollal úgyis többre mész mint a némettel.
2/5 anonim válasza:
bocsi az első válaszoló vagyok. félreértelmeztem a kérdésed. szóval. szerintem választ a spanyolt mert az számít hogy te mit szeretnél nem azt amit a szüleid.
3/5 anonim válasza:
Egy év szakkörös tanítás alatt szerzett tudást kb pár hét alatt össze lehet szedni egy másik nyelvből szóval az ne legyen érv szerintem.
4/5 anonim válasza:
Szia!
Én úgy gondolom, hogy ha az angol az első nyelved, akkor másodiknak mindenképpen olyat válassz, amit Te szertnél tanulni.
Annak idején nekem is az angol volt az első és az mellé - szülői nyomásra - a németet választottam. Becsületesen megtanultam, amit kellett, aztán még érettségiztem is belőle, de azóta ki se nyitottam még egy német nyelvű prospektust sem! Gyűlöltem magát a nyelvet, nekem valahogy nem tetszik.
Te ne kövesd el ugyanezt a hibát, ha választhatsz!
5/5 anonim válasza:
Válaszd azt, ami neked tetszik, hidd el a tanulása is sokkal könnyebben fog menni. Én most vagyok kilencedikes, spanyolt meg angolt tanulok és nagyon szeretem :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!