Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Leírnátok nekem mindent a...

Leírnátok nekem mindent a present perfectről?

Figyelt kérdés
pl.:mikor használjuk? hogy használjuk?kérdéstben kijelentő illetve tagadó mondatban
2009. nov. 1. 14:54
 1/4 anonim ***** válasza:

Befejezett jelen idő

Használata: A múltban kezdődött a cselekvés, a jelenben is tart, és valószínűleg a jelen pillanatban valamikor lezárul.

Pl: I have lived here FOR 2 years. - 2 évig éltem itt.

Vagy: I have lived here SINCE 2007. - 2007 óta élek itt.

És hangsúlyozzuk, hogy már nemsokára elköltözünk vagy hasonlók:D Fontos tudni, hogy a For és Since kötőszó szerepel benne, akkor általában Present Perfect igeidőről beszélünk.

Még egy eset: Amior a múltban kezdődött a cselekvés, de már lezárult, azonban a jelenben szemmel látható jelei vannak.

Pl: I have already painted the walls, but those are smelly.

Már lefestettem a falakat, de még büdösek.

További szavaknál amiknél present eprfectet használunk: Yet, Already, Just

Tömören ennyi, hosszaban bármelyik angol nyelvtant tanító oldalon találsz.

2009. nov. 1. 15:14
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!
2009. nov. 1. 17:05
 3/4 anonim ***** válasza:

Kis pontosítás: I have lived here for two years: Két éve élek itt - jelen, nem múlt. Még mindig itt él, és egyáltalán nincs szó arról, hogy el akar költözni. Két évig éltem itt: I lived here for two years - egyszerű múlt idő.

A falas mondatban nem those van, hanem they.

A Present Perfect-tel kifejezünk még múltbeli tapasztalatot is: I have never seen such a beautiful castle. Have you been to Vienna yet? yet: kérdésben már, tagadásban még (nem).

2009. nov. 1. 21:19
 4/4 anonim válasza:
nem
2010. márc. 26. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!