Spanyol vs. Olasz?
Arra lennék kíváncsi, hogy mit gondoltok a spanyol és olasz nyelvről: melyik a nehezebb, melyiket érdemes jobban tanulni, melyiknek mi a jellegzetessége/előnye/hátránya, és hogy szerintetek melyik a szebb, könnyebben tanulhaó/olvasható/elsajátítható, és netalán tán mik, amiben közel (vagy akár teljesen) megegyeznek???
Olaszt tanulok már 3 éve, a spanyolt azt úgy nagyjából ismerem. Vann tippem, hogy melykre mik lennének a válaszok, de a ti véleményetekre hagyatkozok most. :)
Már voltak ezekhez hasonló kérdések, de ennyire részletezve még nem igazán, és itt most csak e két nyelvről lenne szó. (Esetleg valaki beleveheti a franciát is. Azt annyira nem ismerem csak hallásból, de az öszpontosítás most csak a két nyelvről szóljon legfőbbképpen.)
Szia!
Én spanyolt tanulgattam néhány éve autodidakta módon, olaszból pedig most vizsgáztam középfokon.
Szerintem a spanyol nehezebb. Nem tudnám megmondani miért pontosan. Szavaikban rengeteg a hasonlóság, így könnyen összekeverhető a két nyelv.
Én úgy gondolom felénk az olasz viszonylag elterjedtebb,tehát könnyebben tanulható, hiszen elég ragadós nyelv.
Nekem mind a két nyelv tetszik ,sőt bevallom talán a spanyol egy kicsit jobban is ,de olasz élményekkel a hátam mögött ahhoz húz a szívem. :)
Én azt mondom ,hogy ha van türelmed, és tényleg érdekel akkor az olasz után már csak egy ugrás a spanyol. :) De előbb mindenképp olaszból érj el egy magasabb szintet, hogy kivédd azt a hibát ,hogy teljesen belekeverednél a két nyelvbe. :)
Sok sikert! :)
Egyetértek veletek mindenben.
#1: Azzal viszont nem, hogy a spanyol nehezebb. Lehet, hogy azért állítom ezt, mert még nem merültem bele mélyebben a spanyol nyelvtanba? Nem lehet, hogy azért találod nehezebbnek, mert az olaszra már ráállt a füled, és most a spanyolra kell koncentrálnod? Egyszer néztem egy spanyol nyelvtankönyvet, hát 1000× könnyebbnek találtam a nyelvtanát. Ellenben ahogy a spanyolok írnak és ahogy kiejtik azt, sokkal nehezebb vagy ésszerűtlenebb az olaszénál. Egyszer próbáltam olvasni spanyolul, és... hát... nem próbálkozom vele többet, csak ha tanulom, de a terveim között nem volt a spanyol nyelv.
Az olaszban is ugyan úgy megvannak ezek a szavak. :)
Ha ennyire az angolhoz hasonlítjuk több olyan szó is van. pl: impossible(angol)- impossibile (olasz)- lehetetlen stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!