Ti, hogy csinálnátok?
Olyan emberek válaszát várom akik vagy ugyanezen nyelveket tanulták vagy tanulják valamelyiket vagy fogják.
Angolból készülök a középfokú nyelvvizsgámra, és mostanába sok franciát hallottam és megint elöjött a francia mániám érzem is hogy nem keverném össze a kiejtést, így bevállaltam. Tudom azt mondja mindenki nem sokra megyek vele, de nekem személyes vonzalmam van ez a nyelv iránt. Utána tervbe van még spanyol, olasz és német. Ezeket az angol és a francia után milyen sorrendbe lesz érdemes majd elkövetni? A spanyol és az olasz mennyire férne meg majd párhuzamosan egymás mellett? Itt majdnem mindegyiknél középfok a cél, a felsőfokról még nem döntöttem.
Miért ne mennél sokra a franciával? Az az Európai Unió nyelve...
Francia után a spanyolt javaslom, én nem tanulok spanyolul, de franciából felsőfokúm van (5 év intenzív kéttannyelvűs lét után) és sok mindent megértek a spanyolban :D
Utána olaszt javasolnám, mert az is majdnem ugyanaz, és végül a németet, mert az teljesen más nyelvcsoport, más a logika is benne. Próbáltam magamtól németet tanulni, de nem tudtam teljesen átállítani rá az agyam.
Ez butaság, franciául beszélnek Svájcban, Luxemburgban, Belgiumban, plusz akik a frankón területeken laknak (Marokkó, Algéria), összevetve kb. 300 millióan beszélik...
Amúgy szerintem egyszerre maximum kettőt tanulj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!