Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Francia mondat. Jól mondom?...

Francia mondat. Jól mondom? Segítesz?

Figyelt kérdés

Quelqu'un qui m'a dit que tu m'aimais encore.

kelká ki má di kö tyü memezonko

Valaki azt mondta nekem, hogy még mindig szeretsz engem.

2013. aug. 18. 15:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
73%
Kelkan ki ma di kö tü mémézankor. kb így.
2013. aug. 18. 15:37
 2/13 A kérdező kommentje:

aranyos vagy, és köszönöm, csak hogy a francia nem mondja a R hangot. se a H hangot, csak azt nem tudom hogy minek van a abc-jük ben??

és plusz majd minden írott betűt más hanggal ejtik ki. Nehéz eligazodni, ez valóban egy bábeli nyel, annak ellenére hogy rémesen nehéz, de nagyon szeretem hallgatni a francia dalokat.

2013. aug. 18. 15:43
 3/13 A kérdező kommentje:

A fordító úgy mondja ahogyan írtam. Hallgasd meg!

Lehet hogy nem jó a hallásom?

[link]

2013. aug. 18. 15:48
 4/13 A kérdező kommentje:

m'aimais > az ai= e hang. így tanultuk, és a nyelvtankönyvben is írja. ai =è = rövid, vagy hosszú e hang.

pl.chaise = sè:z=szék ..sez ez hosszú e hang.

2013. aug. 18. 15:58
 5/13 A kérdező kommentje:

Elfelejtettem mondani, hogy ez a dal szöveg akkor csendül fel amikor a tv-ben ezt a fagyit reklámozzák.

Carte D'or

És a dal Carla Bruni dala. És imádom azt a kissé rekedtes hangját.

kelká ki ma di kö tyü memezonko

én tőle is így hallom.

Ha van kedved hallgasd meg.

Carla Bruni - Quelqu'un m'a dit.mp3

[link]

2013. aug. 18. 16:20
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Bizonyos szavaknál ejtik és az encore pont ilyen. Nyilván nem teljesen olyan é betűre gondoltam, mint amilyen a magyarban van, hanem attól zártabbra, de ha tanulsz franciát, akkor tisztában vagy vele. Feltételezem :)
2013. aug. 18. 16:23
 7/13 A kérdező kommentje:

párdon. többször végighallgattam és több mint valószínű, hogy a következő szó kiejtése miatt hol így hol úgy hallom ezt a részét.

Most így halottam.

kelká ki má di kö tyü mámázonkö:) én mindig és minden francia énekben tyü" t hallok... nem tü...

amúgy a francia barátomat is megkérdeztem, hogyan mondják a te" ő is azt írta tyü... nek ő észak francia. lehet hogy ott másképpen ejtik ki a szavakat mint mondjuk Párizsban. talán tájszólás függök a szavak kiejtése.. mint pl. nálunk, a szegedi ember kicsit másképpen beszél mint a pesti...

2013. aug. 18. 16:33
 8/13 A kérdező kommentje:

encore < ezt ánko... nak hallom mások énekében..kicsit mintha éppen kiakarná köpni a torkon akad váladékot az ember gyereke :))olyan torok hang féle..

ánko.. talán nem is ejti ki a n hangot...

2013. aug. 18. 16:37
 9/13 A kérdező kommentje:

pl. a paroles falban is azt hallom. ke tyü e bel. ez esetleg azt jelenti, .. hogy te vagy szép... szép vagy.

Celine Dion - Parole Parole avec Alain Delon és ALAIN DELON a dal végén ezeket és így mondja... feltételezem, hogy jól hallom...

Delon mondja. "zse tü zsül... ke tyü e bel."

Isten jó, szép előadás.

http://www.youtube.com/watch?v=uJLgcGSTMtk

2013. aug. 18. 16:57
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Jó, de ha ennyire tudod, akkor minek kérsz segítséget? Felsőfokúm van franciából, egyik nyelvvizsgámon, se az érettségimen nem szóltak bele, hogy nem tyü-t mondtam, hanem tü-t. Mellesleg, akivel én beszéltem és aki echte francia volt, az is tü-t mondott.
2013. aug. 18. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!