Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi éri meg jobban: biztos...

Mi éri meg jobban: biztos középfokú vagy bizonytalan Felsőfokú nyelvvizsga?

Figyelt kérdés
2013. aug. 17. 22:45
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Léteznek/léteztek olyan nyelvvizsga központok ahol egyszerre tudod mindkettőt megpróbálni és amelyik szinjét eléred azt kapod meg.

Hogy melyik azt már nem tudom, de talán érdemes lenne akkor neked ennek utána nézni.

Amúgy középfok nem nagy szám, szóval ha már felsőfokú tudásod van, akkor inkább szerez rutint és azt próbáld meg, mert egy középfokúval sokra nem mész.

2013. aug. 18. 11:53
 12/19 A kérdező kommentje:
Azok a nemzetközi vizsgák. Annak az a hátránya, h van érvényességi ideje es ha az lejár, ujra meg kell csinálni, h legyen érvényes nyelvvizsgád. Ez egyreszt jogos es logikus, másrészt viszont nem túl kellemes :)
2013. aug. 18. 12:59
 13/19 anonim ***** válasza:
Emlékeim szerint nem csak olyan helyeken van, de igazából csak hallomásból van meg és mivel akkora nekem már nem volt aktuális, ezért nem is néztem utána jobban.
2013. aug. 18. 16:04
 14/19 anonim válasza:
Szerintem meg felsőfokú nyelvvizsgán bizonytalan tudással úgysem mész át szóval a kérdésed tárgytalan.Ha meg sikerül akkor azt jelenti nem is annyira bizonytalan az ahhoz szükséges tudásod.Ha meg saját magad is kételkedsz a tudásodban biztos van alapja.
2013. aug. 19. 10:51
 15/19 anonim ***** válasza:
Krisztinával egyet értek, pont ezért mondtam hogy tölts le valahonnan egy próbatesztet vagy vegyél ilyen jellegű feladatgyűjteményt és akkor te magad is fel tudod mérni hogy mennyit tudsz. A gyakorlás amúgy is alapvető, ha már vizsgára készülsz.
2013. aug. 19. 10:59
 16/19 anonim válasza:

Szerintem a középfokút próbáld meg , főleg ha bizonytalan vagy.

A felsőfokú nagyon nehéz , a szerencsének is nagy szerepe van , ha bal lábbal kelt fel a vizsgáztatód , akkor buktad.

2013. aug. 20. 19:35
 17/19 anonim ***** válasza:
Kérdező, végülis hogy döntöttél? Csak azért, mert én érettségivel együtt megszereztem a középfokot, és szeretném a felsőt, de kissé bizonytalannak érzem én is.
2013. aug. 21. 15:20
 18/19 anonim válasza:

Én most raktam le a sima angol érettségit és a felsőfokú vizsgát. szerintem nem sokkal nehezebb a felsőfok, csak jobban kell figyelni ésaz apróságokat észrevenni. angolul filmet nézni, zenét hallgatni a leghasznosabb, illetve jártam intenzív kurzusra ahol a tanár mindig felhívta a figyelmónket egy-egy beszélgetés közben ha elhangzott valami fontos kifejezés vagy ilyesmi

szerintem nem annyira para a felsőfok

2013. aug. 27. 21:22
 19/19 anonim ***** válasza:

18-as. Azért van különbség a felső és a közép között. Ráadásul sokféle nyelvvizsgatípus van, tehát még ott is van különbség a nehézségben. Te meg készültél is rá, a kérdezőt viszont készülés nélkül érdekli, ezek szerint.

Pont ez a lényeg, főleg a szókincs és a részletek a különbség. Mert attól még hogy valaki jól elbeszélget egy nyelven, nem biztos hogy a felsőfokút meg tudja csinálni gyakorlás nélkül. A szókincs tényleg fontos.

2013. szept. 1. 02:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!