Mi éri meg jobban: biztos középfokú vagy bizonytalan
Felsőfokú nyelvvizsga?
Jó kérdés. Szerintem egy bizonytalan felső mindenképpen jobb mint egy biztos közép.
2013. aug. 17. 23:00
Helyzettől függ. Semmi konkrétumot nem írtál így passz. (A legjobb a biztos felsőfokú) De ha tegyük fel valakinek felvételihez kellene plusz pontok miatt, akkor a biztos közép éri meg, kivéve akkor ha van ideje és pénze kísérletezgetni. Hisz ha van idő és pénz akkor a bizonytalan felső.
2013. aug. 17. 23:11
3/19 A kérdező kommentje:
Igazságszerint csak hivatalositani szeretnem a nyelvtudasom. Eddig is külföldiekkel dolgoztam es nem volt baj h nincs papírom, m az interjukon prezentaltam a nyelvtudasom. Plussz pontként is jol jonne ha egyszer itthon egyetemre mennek es sikerelmenynek sem utolsó. Különösebben nem engedhetem meg magamnak h elbukjam a vizsgaarat, de most nagyon rakattantam a nyelvvizsga szerzesre.
Hát nem tudod előbb megpróbálni a középfokút?
Ha sikerül, akkor meg mész felsőre.
2013. aug. 17. 23:42
Ha nem engedheted meg akkor az a legjobb ha a biztosra mész. De azt vettem ki a szavaidból hogy nem sürgős, tehát lehetne az hogy fejleszted magad, vagy akár felsőfokú előkészítőre mész és aztán csinálod a felsőt. A tudásodat felmérheted próba vizsgával.
2013. aug. 18. 00:10
6/19 A kérdező kommentje:
Az árát igy is ugy is elbukom. Nem hiszem, hogy ugyan azzal a tudasssal, csak azert m lett egy papírom, megemelik a fizum :D
Bizonytalanság csak a vizsgadrukk es az izgatottsag miatt van, hogy meg is csak egy felsofokú. Amióta dolgozom, annyi mindent tanultam. Keptelenségnek érzem, hogy ne menjen a középfokú, ezzel szemben felsőfokúnak meg van presztise es jobban Megéri ebbe energiát invesztálni.
Attól függ,hogy mennyire beszéled jól.
Azért fordult már elő,hogy valaki középfokút tett és annyira ügyes volt meg stb.,hogy a vizsgáztatók maguk bevallották,hogy felsőfokra kellett volna mennie.El is ment, meg is lett. Ez egy ismerősömmel fordult elő.
A te esetedben attól függ,hogy előnyt jelent-e számodra,ha felsőfokon beszéled és erről papírod is van és nemcsak középfokon.
Én amúgy megpróbálnám a felsőfokot is, tisztességesen felkészülnék, gyakorolnék. Így lenne róla papírom.(amúgy van is),és aztán nem fürkészne a kérdés,hogy "vajon többre is képes lettem volna?"
:)
2013. aug. 18. 09:00
8/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindannyiótok válaszát, a válaszokat olvasva azt hiszem lélekben már ez egy régen eldöntött kérdés :)
Ez igazából attól függ, hogy győztes vagy vesztes akarsz lenni. A győztes típus nem tesz fel ilyen kérdést, hanem megküzd az értékesebbért. (De azért felsőfokú nyelvvizsga előtt nem árt olyan alapokat tisztába tenni, mint a jelzők helyesírása; a mondatodban a középfokú és a felsőfokú azonos szerepet tölt be, így nyilván nem lehet kétféle írásmódjuk. Mind a kettő kisbetűs.)
2013. aug. 18. 10:52
10/19 A kérdező kommentje:
Gondolom eszedbe se jutott h nm pc-rol irok
Kapcsolódó kérdések: