Ha angolul nézek egy filmet, de nem értem mit mondanak benne, max pár szót, van értelme?
Nezd csak: [link]
Itt imert filmek vannak fent, angol felirattal. Amint ramesz egy szamodra ismeretlen szora a feliraton, leall a film es kiirja a magyar jelenteset. Eltudod menteni a sajat kis szotaradba, hogy majd kesobb memorizalhasd. Szerintem eleg jo. :)
Úgy nincs ok értelme
angol felirattal nézd és a szintedenek megfelelőt.
Egy szintre azért el kell jutni.
Mondjuk amikor Már a Dohár-féle nyelvtankönyv nagy részét ismered.
Na de kezd egyszerűbbekkel. Én anno a micimackóval kezdtem.
Rá fogsz jönni hogy még egy egyszerű mese is mennyi ismeretlen szót és nyelvtant tartalmaz. Szerintem a rajzfilm is fent van a neten. Nekem megvan AudioBook és e-könyvformában is
Először mindenképpen az angol nyelv + angol felirat kombináció a nyerő.
Ebben az a jó, hogy lesz sok kifejezés, amit ki tudsz írni magadnak, amit egyébként sehol nem hallanál vagy olvasnál, viszont így ki tudod írni magadnak, és mivel van mihez kötni, valószínűleg meg is jegyzed.
Ezek mintegy panelokként működnek, például nyelvvizsgán nagyon jól jöhetnek.
De szerintem ennek felsőfokon van értelme, mert kb. az az a szint, ahol már érted a filmeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!