Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi a különbség a pig és a hog...

Mi a különbség a pig és a hog között?

Figyelt kérdés
2009. okt. 28. 18:43
 1/7 anonim ***** válasza:
hát én úgy tudom, hogy a hog nem egészen az állatot takarja, lehet, hogy arra is használják, bár én még nem hallottam,de pl úgy hogy önző disznó, vagy szemét disznó már igen.Szerintem a hog lenézőbb.
2009. okt. 28. 18:51
 2/7 A kérdező kommentje:
ühüm. hát köszönöm:)
2009. okt. 28. 19:12
 3/7 anonim ***** válasza:
Hát, 100%os választ én sem tudok adni neked, de a pig a rendes mezei disznót jelöli. A hogot nem tudom pontosan, de pl. a hedgehog a sündisznó. Szóval ő mégsem olyan 'pig' szerű 'disznó'. Uhh..elég gáz lett, bocsi :)
2009. okt. 29. 09:35
 4/7 anonim ***** válasza:
Az egyik, kb 20 éves angol értelmező szótár szerint a hog a kasztrált kandisznó, a másik, új szótár szerint a hog inkább amerikai szó, és a húsáért tenyésztett nagy pig. Lehet, hogy ez olyan, mint magyarul a disznó és a sertés. Egy harmadik szótár e két magyarázatot ötvözi azzal, hogy a kasztrált hím a britben van, a húsáért tenyésztett pedig az amerikaiban.
2009. okt. 29. 15:11
 5/7 A kérdező kommentje:

ez jó:D amúgy én is erre a sündisznósra gondoltam először, hogy olyan 'mégsem disznó', vagy hogy is mondjam:D

meg ugye a sertés-disznó kombinációra is, de mivel fogalmam sem volt, megkérdeztem:D

köszi a válaszokat:)

2009. okt. 29. 18:21
 6/7 anonim ***** válasza:

9.35-ös vagy. Tök jó kérdést tettél fel, mert azóta engem is foglalkoztat :D Úgyhogy előkaptam én is az egynyelvű szótárt. Lássuk! (Kb. ugyanarra az eredményre jutottam, mint az előttem szóló)

Hog: a male pig that is kept for its meat

Pig: a fat pinkish animal with short legs and a short tail that is kept on farms for its meat (pork)

Szóval eszerint mindkettő a húsáért van (mi másért mondjuk :)

Másik szótár szerint:

hog: 1. a warthog or other wild pig 2. Br a castrated male pig raised for slaughter

2009. okt. 29. 18:50
 7/7 A kérdező kommentje:

hm... igazából az első amit írtál...hogy miért tartják őket, az ugyan az mindkettő:D csak az egyik rózsaszín és rövid lábú blabla. mint a disznó,amit amúgy is simerünk. innentől nekem a hog a kérdése, hogy mégis az mi a fészkes fene?:D

de az a variáció: hog: 1. a warthog or other wild pig 2. Br a castrated male pig raised for slaughter ez egész jó. szóval én úgy értelmezem hogy a hog az vad a pig meg háziasított. nem?:D

2009. nov. 1. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!