Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az 1000 kérdés és válasz...

Az 1000 kérdés és válasz angol nyelvből c. könyvet ti hogy használjátok?

Figyelt kérdés

Én megvettem, viszont van benne sok ismeretlen szó és annyira nem is tudom, hogy kezdjek neki. Olyan b1-es szinten állok, 8 éve tanulok angolt, viszont nem tudom, hogy most akkor a szavakat tanuljam meg külön-külön (ezt, mondjuk nem tartom jó ötletnek), vagy pedig a kérdésekbõl irjak kidolgozva témakört? Ti hogy csináltátok, segítsetek. Köszi. :)

15/L

2013. aug. 17. 08:46
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A szavaka tanuld meg először 80-100%-ra.
2013. aug. 17. 08:51
 2/9 A kérdező kommentje:
Aha, és mégis hogy? A letakarásos módszer semmit se ér.
2013. aug. 17. 09:09
 3/9 anonim ***** válasza:
70%
Engem is érdekelne, hogy azt a könyvet hogy lehet hatékonyan feldolgozni?
2013. aug. 17. 10:15
 4/9 anonim ***** válasza:
70%
Ha B1-es szinten állsz, akkor ne C1-C2-s könyvet tanulj szerintem. Először is a Kérdések és válaszok angol nyelvbőlt tanuld meg, az egy B2-nek megfelel, majd csak azután azt. :)
2013. aug. 17. 10:56
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó ennek a könyvnek van középfokú és felsőfokú könyve. Szerintem a válaszoló a középfokúra értette,hogy megvette.Nekem is megvan mindkettő.

A középfokú könyv ha tudod,nagyon szép eredményt tudsz elérni a szóbelin,habár az sem mindegy,hogy mennyi az alap tudásod.Én ebből készültem középre és nagyon jó eredményem lett,de jól is tudtam az angolt,szóval nemcsak a könyvön múlt.

Úgy szoktam,hogy előveszem a könyvet, kijelölök 4 oldalt,azt olvasgatom,közben más is csinálok,és negyede már így meg is ragadt.Aztán fogom az első oldalt újból megnézetem,végignézem,hogy milyen jó kis szavak,hogy ezt se tudtam meg azt se,és de jó kis könyv ez akkor xD aztán szavanként veszem őket, kétszer-háromszor elmondom,és mondatba(!) foglalom.Ha kész vagyok az oldallal,akkor pihenés jön. Később előveszem újra átnézem,és ami ígysem ragadt meg egyszer leírom(itt a hosszabb és kevésbé ismeretlen szókapcsolatokra gondolok).

Ha ezt a procedúrát végigcsináltam,akkor tuti tudom mindet,legalábbis én.

Természetesen nemcsak egy olyan kis oldalnyi szót szoktam megtanulni, elég jól fogja a fejem a szavakat(is),szóval jöhet nagyobb tételben is,csak neked egyszerűsítettem le kicsit.

Fontos,hogy egy kényelmes helyen és kedvvel tanuld.

:)

2013. aug. 17. 11:15
 6/9 anonim ***** válasza:

*ha tudom a szavakat,akkor biztosít annyi szókincset,hogy tudjak beszélni róla,és majd vizsgán és tudjak jó dolgokat elsütni belőle

Aztán elolvasom a kérdést.Megpróbálok magam válaszolni a megtanult szókincsemmel.Aztán megnézem,hogy a könyv milyen választ adott rá és ott is látom,hogy az általam megtanult szavakat a könyv hogy foglalta össze.

Ja és arról sem szabad megfeledkezni,hogy elég jó gondolatábrát is ad vele.

Gondolok itt például a tömegközlekedés témájára.Veszi a az előnyöket:

-olcsóbb

-nem szennyezi a környezetet annyira mint egy kocsit

hátrány:

-kicsit több időbe telhet míg odaérsz a munkahelyre.

és stb.

szóval lehet rájuk "építeni" és aztán már csak színesíteni kell

:)

2013. aug. 17. 11:21
 7/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Õszintén szólva én megvagyok áldva a szókincs fejlesztésével. Nézek filmeket, olvasok könnyítetteket, meg ilyesmi. A középfokúra már megvan az a szint, hogy felkészüljek rá, mint említettem szókincs terén megvan a B1, nyelvtanból pedig jóval afölött érzem magam, amit egy középfokú nyelvvizsgán kérnek (és ezt nem nagyképűségbõl mondom), csak sajna ezt a való életben kevéssé értékelik, ezért akarom a szókincsemet is fejleszteni. És üzenem, hogy nem a könyv középfokú változatára gondoltam.

Ha még van ötletetek, nyugodtan irjatok! :)

2013. aug. 17. 11:39
 8/9 anonim ***** válasza:

Értelek, bocsánat akkor.Nemrégiben változtattak ezen a betűzgetéseken,hogy B1 meg C meg mittudom én, nem vagyok vele jelenleg tisztában.

Én ugyanazt ajánlanám a felsőfokú könyv használatára is,amit az előző két válaszolban leírtam. Nekem Nagyon tetszik az a könyv,mert olyan szép mondatok vannak benne és telis tele hasznos dolgokkal.

Akkor nincs is más hátra,hogy elmenj és bizonyíts! ;)

Azért át tudom érezni a helyzetedet,mert 14 évesen középfokúztam, és megis lett,azóta most 18 éves fejjel sokkal többet tudok.Igaz,hogy angol specen tanultam,de annyi idősen nagy teljesítmény,amire örökké büszke leszek.Ja és nem is mondtam senkinek,hogy megyek, nyáron elmentem, szeptemberben közöltem,hogy nekem bizony megvan:P és mindenkit majd megevett a sárga irigység, szóval tudod... én voltam a király!:D

2013. aug. 17. 12:06
 9/9 anonim ***** válasza:

Őszintén én sehogy nem használtam XD Vannak benne szövegek, azokat meglehet tanulni érettségire és nem vagy elveszve.

Amúgy érdemes a példákat elolvasni, megtanulni a szavakat amiket nem ismersz majd kidolgozni a kérdések alapján a saját feleleted.

2013. aug. 17. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!