Miért mondják sokan hogy nehéz a német?
Azok tarják nehéznek, akik előtte mondjuk angolt tanultak sokáig. Vagy egyszerűen csak nincs nyelvérzékük. Angolhoz képest valóban nehezebb a nyelvtan, nem is nehezebb, inkább komplikáltabb. Viszont a kiejtése a németnek nagyon logikus, ellentétben az angollal.
Ne félj, ha eddig ment, nem lesz gond!
hát, ha már 3-4 éve tanulod nem hinném hogy, nagy gondot okozna, ha eddig nem.
amúgy szerintem a hozzáálláson is sok múlik. ha tetszik a nyelv, és olyan a hozzáállásod is, akkor sokkal könnyebben megy, mintha utálnád. nekem ez volt a némettel is. utáltam a kiejtés miatt, és nem is tanultam. most viszont az angolt imádom, és jó is vagyok belőle. de a tanárokon is nagyon sok múlik.
Szia!
Ha jól számolom, akkor Te most összesen 4 nyelven tanulsz a némettel együtt. Ezzel kapcsolatban volna kérdésem hozzád:
Mi az a másik három nyelv?
Melyiket mióta tanulod és milyen szinten vagy belőlük? Hogyan (magántanárral, iskolában) tanulod őket?
Melyik korosztályba tartozol?
Azért érdekel ez, mert kíváncsi vagyok, ki hogyan képes egyszerre több idegen nyelvet tanulni.
Ami a németet illeti, egyetértek azokkal, akik szerint, ha a némettel eddig nem volt gondod, valószínűleg ezután sem lehet ütközöl nagy nehézségbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!