Hogyan fejlesszem az angolom?
Figyelt kérdés
Van nyelvvizsgám, az angol érettségim lett a legjobb, de mióta leérettségiztem (4 éve), nem használtam aktívan az angolt, és nagyon sokat felejtettem.
Interpals-on fent vagyok, és van is pár ember akivel levelezek angolul, de van, akinek a válaszára heteket kell várni, akinek én írok, azok meg nem válaszolnak.
Nézek angolul sorozatokat, magyar felirattal, de annyira rákoncentrálok a feliratra, hogy a hangot kb. már nem is figyelem, csak azt hogy mikor ki beszél. Ha felirat nélkül nézném, nem sokat értenék, mert elég nehéz nyelvezetűek (pl. Trónok Harca)
Ha látok egy idegen szót, mindig megnézem, hogy mit jelent, de úgy érzem, hogy ez kevés.
Tanfolyamra nem akarok járni, de az egyetemen angol kurzust felvenni.
2013. aug. 13. 13:42
1/3 anonim válasza:
Mi lenne, ha angol felirattal néznéd az angol filmeket, sorozatokat? Én úgy szoktam. Esetleg olvass!
2/3 anonim válasza:
szerintem vegyél néhány nyelvtanos könyvet, bárhol lehet kapni... és emelett, igen, nézz angolul, magyar felirattal filmeket, vagy sorozatokat. én is ezt csinálom, és bejön:)
3/3 anonim válasza:
Először 1-2 nyelvtanos könyvet kéne megtanulni. Utána néhány kurzus könyvön végigmenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!