Hol találhatok angol fonetikáról leírást, hogy melyik szókapcsolatot hogy ejtik?
Igen, az IPA! De ha hallok egy angol szót, akkor azt hogy írjam le, ha még nem is hallottam az előtt? :
Egy-egy angol szót majdnem fél millió képen lehet leírni :S
(Tudom, elég ha úgy letudom írni hogy ha kiejtik akkor ugyan azt kapják vissza, és meg is értik).
Mellék kérdés: Az angolok is eltévesztik hogy mit hogy ejtenek ki?
Nemcsak arról van szó, hogy eltévesztik a kiejtést, hanem náluk is van tájszólás. Egyes szavakat másképpen ejtenek ki. (pl.: Chicago - 1. ejtés: csikágó; 2. ejtés - sikágó)
Én úgy voltam vele, hogy sok - sok gyakorlás után már azt a szót is le tudtam írni, amit addig nem is hallottam előtte. (Angol szakon végeztem.) Rááll az agyad és a kezed is.
De ha te leírod kiejtés szerint, otthon meg megnézed a szótárban, akkor át tudod javítani a helyes írásképpé.
Értem :) Remélem nekem is rá fog állni az agyam, fülem, kezem. Sok angol zenét hallgatok, és észrevettem hogy az all(ol)-t sokszor (al)-nak ejtik :S
Meg a t-betüseket, tsz-nek, pl.: together- tszugeter :S
De azért köszönöm a segítséget, gyakorlok tovább.
Te valószínűleg amerikai zenét hallgatsz, az a kiejtés egész más, mint a brit.
1.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!