Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Megpróbáljam az emelt angol...

Megpróbáljam az emelt angol érettségit?

Figyelt kérdés

A középfokú angol érettségim ötös lett (tanulás nélkül) szóval arra gondoltam, hogy nem az utolsó évre hagyom az emelt angolt hanem következő tanévben megpróbálkozok vele! A problémám az lenne, hogy ha ezt mondom az angol tanárnak, azt fogja mondani, hogy szerinte nem vagyok elég felkészült stb. ő meg pluszba nem fog felkészíteni, mert másoknak kell tartania előkészítőt.

Ha magamtól elkezdek felkészülni, úgy hogy előző évi emelt érettségiket oldok meg, akkor sikerül minimum egy 60%os emelt angol érettségit írnom?

2013. aug. 4. 19:51
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem igen. Én 74%-os középszintű angolt írtam, aztán idén megcsináltam az emelt angolt 56-ra. Lehetett volna jobb is, de számomra nehezek voltak a feladatok, meg bevallom, inkább csak a szóbelire készültem. Viszont meglett tanár nélkül is, kész... Bízz magadban, nem kell mindenhez tanár.
2013. aug. 4. 20:01
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan. :) De azért emeltre már tanulj, de le kell szarni a tanár véleményét! Nekem is ilyen a tanárom, ha bejelenteném, hogy megpróbálom az érettségit, letolna, hogy semmit nem tudok, miközben ő nem tanít semmit! De én egyáltalán nem is számíthatok rá, majd magamat fogom tanítani, itthon.

Neked is azt ajánlom, hogy már most vagy szeptemberben kezdd el a tanulgatást, hogy ne legyen nagy a nyomás, játékosan tanulgass, nézz filmeket, sorozatokat angolul, felirattal, utána átválthatsz angol feliratra, utána már felirat nélkül. :) Hamar belejössz, könyveket is olvass angolul, vannak képes szótárak, abból szókincs, előző évi tesztek töltögetése... Ha szorgalmasan csinálod, bőven meglesz a 80% is!

2013. aug. 4. 20:01
 3/4 anonim ***** válasza:

Hát azért a közép meg az emelt érettségi szintje elég messze van egymástól, de gondolom, hogy májusban akarsz menni csak érettségizni, akkor pedig még magadtól is fel tudsz készülni.

Én nemcsak az előző érettségiket oldottam meg, hanem a szókincsemet is bővítettem, egyéb gyakorlófeladatokat is oldogattam.

Én azért mindenképpen megkérdezném a tanáromat, azért ő mégiscsak ismer annyira, hogy megmondja mennyit kell még készülnöd. Én is ezt csináltam, még könyveket is javasolt, persze azt mondta, hogy az a legjobb, ha először végigcsinálom azokat a könyveket, amiket a következő tanévben vennénk.

2013. aug. 4. 21:03
 4/4 A kérdező kommentje:

Sajnos az én tanárom nem ilyen engem is csak lecseszne! Eredmény szerint én vagyok a második legjobb angolból( az osztályban) de konkrétan lesz.r magasról! Nem tudom miért, engem annyira nem zavar :D

Magamtól megpróbálok felkészülni májusra! Köszi a tanácsokat! Angolul nézek filmeket amúgy is, mert értek mindent, amit mondanak. +megnézem, hogy van e a sulinkban előkészítő emelt angolra, amire járhatok is...

2013. aug. 4. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!