Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Otthoni önálló francia nyelvta...

Otthoni önálló francia nyelvtanuláshoz melyik nyelvkönyvet ajánlanátok leginkább? Újrakezdő szinten vagyok, célom a középfokú nyelvvizsga lenne.

Figyelt kérdés
4 évig tanultam franciául a gimnáziumban. Ez a második nyelv, amit tanultam az angol mellett. Angolt már óvodában elkezdtem tanulni és nyelvvizsgám is van belőle. Most szeretném letenni franciából is a középfokút. Csakhogy már 6 éve, a gimnázium vége óta nem foglalkoztam vele és jelenleg pénzem sincs magánórákra vagy tanfolyamra. Érdekelne melyik könyvből és mennyi idő alatt lehetne eljutni középfokú szintre önálló tanulással. Naponta maximum fél órát tudnék ráfordítani, hétvégeken napi egy órát is. Nincs egyébként semmilyen külső indok mögötte, nem diplomához, vagy munkához kell, egyszerűen csak nem szeretném, hogy teljesen elvesszen a francia tudásom, illetve szeretném, hogy az angol mellett még egy nyelvből stabilan tudjak középfokon. Nemcsak amiatt esett a választásom a franciára, mert már tanultam 4 évig, hanem mert tetszik is a nyelv, illetve tudtommal az angol és a német után a harmadik leginkább használatos nyelv. Németül sosem tanultam és a nyelv sem tetszik.

2013. júl. 28. 18:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Még valami, a nőnem egyeztetése miatt sok esetben módosul a kiejtés, mellékneveknél, befejezett igealakoknál pl. az utolsó, hímnemben nem ejtett mássalhangzók hangsúlyossá válnak. Pl. Il a pris la photo. La photo a été priSe.

Mellékneveknél gyakran változik a nőnemű alak. italien-italieNNe, hongrois-hongroiSe, stb.

2013. júl. 30. 01:27
 12/14 anonim ***** válasza:

"Nyelvtanár vagyok."

Merci beaucoup ces sont très utiles informations.*****

2013. júl. 30. 23:57
 13/14 anonim ***** válasza:

"Nyelvtanár vagyok."

Je donne verte de main utiles*****

2013. júl. 31. 00:10
 14/14 Ravel válasza:

Ha még aktuális én a duolingo.com -ot ajánlom!

Nem könyv ugyan, de nagyon hasznos. Gépen és okostelefonnal is tudod használni (ha napi fél órád van akk pedig különösen hasznos lehet, utazás közben is nyomogathatod).

2014. dec. 13. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!