Német vagy Spanyol? Melyiket?
Figyelt kérdés
Közép iskolábva járok és választani kéne . angolul 4 éve tanulok2009. okt. 19. 18:34
1/7 anonim válasza:
Szia, valaszd a spanyolt.
Kozepiskolaba pedig egy szo, egybe kell irni!:)
2/7 anonim válasza:
Akármit csak németet ne:D szerintem.:D nekem is választani kellett (én is ugyanígy angolt tanultam előtte csak 6éve) és nagyon nem akartam a németet, de oda osztottak be. ÉS nagyon utálom fujjjj. szval sztem németet ne:D undorító nyelv +o(
3/7 Nemo kapitány (V.A.) válasza:
Ha szereted a logikát (pl. matekot) és nem akarsz világgá menni, akkor németet válassz, az jobban hasonlít az angolra de a nyelvtana nehéz. Egyébként spanyolt (nagyon elterjedt és hasznos nyelv, de nem az EU-ban).
4/7 anonim válasza:
Én általánosban németet tanulta, jó voltam belőle. De középsuliba már én választottam az angolt, sokkal sokkal jobb, a német az egy sz*r. Spanyolt szerintem, angol után állítólag nem is lesz nehéz. De amúgy könnyebb is, mint a német, és szebb is. Angolul meg tudsz, úgyhogy a német mellékes, én a helyedben tuti a spanyolt választanám, a németet én is utálom. x)
5/7 anonim válasza:
Ha itt akarsz maradni az EU-ban, akkor németet tanulj. Sok hasznod válhat belőle. Ha viszont el akarsz menni Amerikába, akkor természetesen spanyol.
7/7 anonim válasza:
Hallottam egy olyat, hogy ha beszélsz németül, úgy lesz könnyű angolul tanulni, fordítva viszont nagyon nehéz.
Én beszélek németül, szeretem, nekem nem undorító, ovi óta hallom.. :) nekem inkább a spanyol idegen, hadarnak, egyszerűen nekem arra nem áll rá a fülem :)
szóval inkább dönts az alapján, melyik tetszik jobban: youtube-on nézz 1-2 német meg spanyol klipet, riportot vagy bármit..
Németet itthon biztosan előbb használod, mint a spanyolt.. :) angolul tanulj meg minél jobban, az fog kamatozódni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!