Hogyan fejleszthetném francia nyelvből a hallott szövegértést?
Sziasztok! Azzal a kérdéssel fordulnék azokhoz, akik nyelvvizsgát tettek francia nyelvből (avagy aktívan használják azt), miszerint hogyan tudnám fejleszteni a hallott szövegértésemet? Nem első nyelvként tanulom, mivel turizmus szakon diplomáztam, korábban már szereztem angol és német szakmai középfokú nyelvvizsgát, azonban a francia esetében úgy érzem sokkal nehezebb megérteni az anyanyelvű beszédet. :( Jelenleg alapfok felé haladok, egyelőre az A2-t végeztem el, de a hónap végétől kezdem a B1-es tanfolyamot. :) Ha valakinek van valamilyen jó módszere kérem ossza meg velem. A filmek eredeti nyelven hallgatása nekem annyira nem vált be, mivel nem találtam eddig olyat, ahol egyszerre megy a hang + francia felirat is hozzá, holott kezdetben szerintem mindenképpen fontos lenne hogy pontosan azt lássam, amit hallani is kell.
Előre is köszönöm a segítségeteket! :)
Esetleg nézz majd be egy idegen nyelvi könyvesboltba (de akár rendes könyvesboltba is, vagy neten).
Ott találhatsz (vagy kérésre talán rendelnek) olyan könyvet, amihez tartozik CD. És akkor hallgatod a CD-t, a "felirat" pedig olvasható lesz.
Remélem tudtam segíteni.
Kifelejtettem az előzőből hogy a Klasszik rádióban is mennek ugyanezen francia hírek ("20:00, 23:00 RFI francia hírek élőben Párizsból, 10-10 percben.")
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!