Melyik nyelvnek van jövője?
Melyik nyelvet érdemes tanulni, aminek jövője is van?
(angolon és németen kívül) Úgy értem, amivel el lehet majd helyezkedni és itthon keresett és kevesek által beszélt/tanult nyelv.
Köszi! :)
Kínai lesz a 2. nyelv középtávon -ezt tegnap mondta egy profi a TV-ben és egyetértek.
+ hozzáteszem: a Spanglish (USA-beli spanyol-angol)
Igen, a kínai lehet, de nincs türelmem hozzá. És nem is tetszik :( Pedig nagyon feljövőben van, az igaz.
Orosz is jó ötlet, még tetszik is. :)
A francia és az olasz szép nyelvek,könnyű is tanulni (legalábbis az olaszt) de nem igazán keresett :(
Valami olyasmit keresek, amivel a közeljövőben "nagyot tudnék kaszálni" - de legalábbis találnék munkát :S /sajnos angol+német nyelvet rengetegen beszélik ; ráadásul én bölcsész vagyok, úgyhogy mégcsak nem is kapkodnak a végzettségem után.../
Jövője a legtöbb oylan nyelvnek van, amit legalább 2-3 millióan beszélnek. :)
Ha profitálni akarsz, egyrészt határ mentén a szomszéd ország nyelvéből lehet hasznot húzni, aztán Európában (egyelőre) az angolból és a németből. A gazdaság jelenlegi állása szerint a kínaival nagyot arathatsz, de pl a koreait sem kell lebecsülni. Meg esetleg az arab.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!