Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Van ez a mondat:"zum glück...

Van ez a mondat:"zum glück habe ich kein fieber mehr" ez milyen szórendben van és miért pont így kell jönnie a szavaknak egymás után?

Figyelt kérdés
2013. júl. 11. 18:12
 1/5 anonim ***** válasza:

Nos. Kiemelted azt, hogy szerencsére(zum Glück). A mondatban második helyen mindig állítmány(habe). Majd jön az alany és a többi mondatrész.

Remélem segítettem. :)

2013. júl. 11. 19:22
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen sokat segítettél :) viszont ennek a mondatnak a szavai külön voltak szedve és úgy kellett egy mondatot alkotni belőle..így honnan tudom előre mi a szórend csak pusztán a szavakból?
2013. júl. 11. 20:33
 3/5 anonim ***** válasza:

magyarul is úgy mondod, hogy először azt mondod szerencsére nincs már lázam

megtanulod, hogy zum Glück a szerencsére, és ha megérted, hogy hogyan nézhet ki a mondat, akkor próbálkozol.

Ich habe kein Fieber mehr zum Glück.. ez olyan hülyén hangzik...

Ich habe zum Glück kein Fieber mehr.. .ezt max ha szóban használod, a hangsúllyal érzékeltetet, hogy zum Glück...

Zum Glück hab ich kein Fieber mehr... jee, ez jól hangzik :)

2013. júl. 11. 22:17
 4/5 A kérdező kommentje:
:) hmm... nem is mondasz hülyeséget!Egyébként én is szoktam ezzel próbálkozni de nem mindig helyes az ahogy én gondolom,plusz így meg még nehezebb összerakni egy épkézláb mondatot ha a szavak teljesen véletlenszerű sorrendben vannak egymás után...tanár vagy?Vagy csak kened vágod a németet? :)
2013. júl. 11. 23:29
 5/5 anonim ***** válasza:
Hát mondjuk úgy, úgy hogy szívesen tanítgatok embereket, de nem vagyok tanár :)
2013. júl. 12. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!