Angol bemondószöveg értelmezés? Kecskemét, vasútállomás.
www2-zippyshare-com/v/75457071/file.html
Néhány szót nem értek:
Először 00:10-nél, majd ugyanaz 00:14-nél. Mi az a szó ami a városok között van?
A másik szó amit nem értek 00:19-nél van. The train is ??? to stop only at...
A harmadik dolog az idővel kapcsolatos (00:18-nál). Angol nyelvben tudtommal nincs 13, 14 stb. óra, hanem AM/PM jelölés. Akkor 20:11 helyett nem 8:11 PM-nek kellene lennie, hogy az a szerencsétlen külföldi is megértse?
A hangugrások, pl. Kisk.egyháza Kiskunfélegyháza helyett a felvételhez használt program miatt vannak.
A link az utolsó letöltéstől számítva 30 napig él, utána törlődik. Ha valaki később talál ide és érdekli, feltöltöm mégyegyszer, csak szóljon. A kötőjeleket ponttal kell helyettesíteni, csak így engedte linkelni.
A menetrendeknél a 24 órás beosztást használják, AM/PM jelölést a mindennapi életben.
00:19-nél a schedule szó szerepel.
A 00:10-nél nem értem, de hát ha lesz valaki, akinek sikerül.
Nagyon rossz ez a felvétel hangtechnikailag, mert nem vágták meg a városokat jól, és összefolyik az egész. Bár a magyarok is hasonlóan trehány minőségűek, tehát nem kell csodálkozni.
Az egész amúgy:
We inform our passengers that the *idk* InterCity train from Budapest-Nyugati via Cegléd arrived at platform 2. The train goes on to Szeged via Kiskunfélegyháza, Kistelek *valami* at 20:11. The train is scheduled to stop only at Kiskunfélegyháza, Kistelek, *valami*. Numbering of the coaches starts from the train *valami*. The seat reservation is obligatory on the train.
Ennél még én is jobb hangsávot veszek fel az ezerötszázas mikrofonommal.
OFF:
Csak összehasonlításképp itt egy német hangosbemondás ( http://www.youtube.com/watch?v=J7T5ugiyHwA) amit még én, a 4 hónapos némettanulásom után is megértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!