Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az angol vagy a francia...

Az angol vagy a francia könnyebb nyelv?

Figyelt kérdés
Aki esetleg angolt és franciát is tanul/tanult.Az angol már egész jól megy, és mellette a francia nehezebb, vagy könnyebb? Lehet bírni a kettőt egyszerre?

2013. júl. 6. 21:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Az angol sokkal könnyebb, legalábbis számomra, de a francia különleges. :) Gimiben párhuzamosan voltam kezdő angolban és spanyolban is, mindkettőt imádtam. Szerintem simán lehet bírni. Hajrá! :)
2013. júl. 6. 21:29
 2/13 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen! :)
2013. júl. 6. 21:34
 3/13 anonim válasza:
Az angol az egyik legkönnyebb, a francia pedig az egyik legnehezebb nyelv. Én párhuzamosan tanultam a kettőt, teljesen más a francia és valóban jóval nehezebb.
2013. júl. 6. 21:42
 4/13 anonim ***** válasza:
Ha az angol jól megy, akkor a franciától sem kell félned :) Igaz, hogy teljesen más, de az, aki egy nyelvet meg tud tanulni, a másodikhoz már nagyobb lelkesedéssel áll hozzá, és szerintem ez számít legjobban :)
2013. júl. 6. 21:45
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen Mindenkinek!
2013. júl. 6. 21:51
 6/13 reptoid ***** válasza:

Az angol tényleg nem egy nehéz nyelv, mindenképpen könnyebb, mint a francia.

Mondjuk szerintem utóbbi sem vészes egyáltalán, de valószínűleg ez egyén meg tanárfüggő is. Nekem nagyon jó tanárom volt, így aztán a nyelvet tanulni sem volt rossz dolog. Amit az ember szeret, azt könnyen szokta csinálni.

2013. júl. 6. 22:45
 7/13 anonim ***** válasza:
81%

Az egy tévhit, hogy "az angol a legkönnyebb nyelv", a francia pedig "nagyon nehéz, sokkal nehezebb".

Kíváncsi volnék, hogy akik az angolt semmibe nézik, milyen szinten beszélik HELYESEN azt?!

A francia nehézségi foka pedig túl van misztifikálva.

Amit eddig írtak, az csak sztereotípia, tévhit, aminek kevés köze van a valósághoz.

Üdv,

egy angol-francia szakos

2013. júl. 6. 23:56
 8/13 anonim ***** válasza:
Az angol szerintem könnyebb, mint a francia, mindkettőt párhuzamosan tanultam, elsőfokúra készülök belőlük. Angolt társalgási szinten már illik ismerni, a francia meg egy jó nyelv, hasznos további nyelvtanulás céljából (olasz, spanyol) és gyönyörű. :)
2013. júl. 7. 08:47
 9/13 anonim ***** válasza:
Van, aki vért izzad az angollal is. Én angolt 8 évig tanultam, franciát 5 (C1-es nyelvvizsgám lett) és még mindig azt gondolom, hogy az angol messzemenően a legkönnyebb.
2013. júl. 7. 10:29
 10/13 anonim ***** válasza:

Így van, ahogy az egyik válaszoló írta:az angol kb. B2 szintig könnyű, utána nehezedik. Sokan legyintenek rá, hogy CHH, pedig nem.

Németből, oroszból és olaszból van felsőfokúm, az angolt még nem tudtam megcsinálni...

2013. júl. 7. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!