Angol vagy Német?
Figyelt kérdés
1. osztálytól 4. osztályig német nyelvet tanultam. Tetszett értettem. Felkerültem a felsőbe és 8-ig angolos lettem. Az elején értettem mindent aztán jöttek a nyelvtanok és minden bonyolult lett. Most fogom kezdeni a középiskolát és ez a két lehetőség. 11. osztályba választani kell az ,,első,, nyelvhez még egyet. Szerintetek? Személyes tapasztalat?2013. jún. 27. 14:12
1/4 anonim válasza:
szia! én a helyedben a németet választanám most, mivel valamivel nehezebb az angolnál, nem árt, ha több időd van elsajátítani. szerintem utána könnyebb lesz boldogulnod az angollal (függetlenül attól, hogy bonyolultnak találtad, itt újra kb az alapoktól átveheted az egészet).
én németet tanultam első nyelvként, megvan a felsőfokúm, angolt csak három éve tanulok, de már vagyok belőle olyan szinten, mint németből, amit hét éve kezdtem tanulni:)
2/4 anonim válasza:
Az a legjobb, ha a végén mindkettő megvan. A sorrend szinte mindegy, szóval válaszd azt, amelyikhez inkább kedved van. Ha a németet szeretted jobban, akkor azt.
3/4 Dancsycsy válasza:
SZIA Én angolt tanulok már vagy 9 éve, és naon jól megy, de szerintem ha te a németet tanultad 4 évig, és az jobban ment mint az angol, akk. szerintem azért azt folytasdd, mert ha, angolt tanulnál, akk. lehet, hogy elfelejtenéd a németet, és összegabajodnál, mert az angolt nem érted teljesen! Én ezt tenném! :) AM. sok sikert a tanuláshoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!