Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » SOS olasz nyelv: a szavak...

SOS olasz nyelv: a szavak írásmódja és kiejtése közötti különbségekre vagyok kíváncsi. Melyik betűket ejtik másképp és hogyan? Részletek lent.

Figyelt kérdés

Egy hét múlva elkezdek egy intenzív olasz nyelvtanfolyamot (heti 5x5 óra) és arra gondoltam, hogy mivel hatalmas anyagrészt kell majd megtanulnom egyik napról a másikra, ezért a szavakat előre szeretném tanulni (találtam szószedetet).

Mik a különbségek az írásmód és kiejtés között? Melyik betűket ejtik másképp? Kérlek, írjátok le mindazokat a különbségeket, amik csak eszetekbe jutnak. Vagy bármi, ami érdekes lehet az olasz nyelvvel kapcsolatban, szívesen olvasnám! :)

Imádom az olaszt!! Évek óta szeretném tanulni! Épp ezért fontos nekem, hogy ne ússzak el teljesen a tanfolyamon és szeretném előre megtanulni a szavak egy részét.

Köszönöm a segítségeteket előre is!:)

2013. jún. 27. 03:35
 1/2 anonim ***** válasza:

pl. a c betűt e, i előtt cs-nek kell ejteni (pl. cena), míg a, o, u előtt k-nak (pl. casa).

sc-t e, i előtt s-nek (scivoli, scegliere), a, o, u előtt szk-nak (scatola)

a gli-t lji-nek ejtjük viszont ha van utána másik magánhangzó pl. glielo akkor az e-t ejted ki.

van még sok különbség, szabály, most így éjszakára ezek jutottak eszembe..

2013. jún. 27. 23:44
 2/2 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm!! Alig várom már a tanfolyamot! Teljesen be vagyok zsongva! :)

Áttanulom a szavakat.

Köszönöm!!

2013. jún. 28. 00:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!